NE TEDD, HA FONTOS A MOSOLYOD! 5 DOLOG, HOGY MEGŐRIZD RAGYOGÓ MOSOLYOD

Cikk38_Neteddhafontosamosolyod_Borito.jpg

A szép mosolyhoz elengedhetetlen fogaink épsége, éppen ezért megérdemlik a törődést, túl a mindennapos szájhigiénián, és a rendszeres fogorvosi ellenőrzéseken. A kávéról, borról már tudjuk, hogy erősen hozzájárulnak fogaink eróziójához, de nézzük, mik azok a hétköznapi bűnök, melyekről bár keveset hallunk, mégis nagyban rombolják fogaink egészségét. Nézzük hát, mit kerülj el nagy ívben, hogy sokáig megőrizd mesés mosolyod!

1. KÖRÖMRÁGÁS

A körömrágás időszakán nagyjából mindenki átesik, a kérdés csupán az, mennyi ideig tart, és ez idő alatt mekkora pusztítást sikerült végrehajtanunk. Ezzel a rossz szokással egyszerre több problémára is rávilágítunk. Egyrészt a körömrágás pszichikai okára, másrészt a rettentő csúf manikűrünkre, harmadrészt pedig arra, hogy az összes, köröm alatt megtelepedett piszkot, baktériumot és fertőzést szépen bevisszük a szánkba. Haladók nem csak a kéz-, de lábkörmüket is előszeretettel rágcsálják (!), és bár a mutatvány akrobatikus mozdulatokat igényel, ez a fajta sporttevékenység a legkevésbé sem nevezhető egészségesnek.

körömrágás

Forrás: Fotó

2. ÚJHULLÁMOS SÖRNYITÓ

Western filmekben láthattunk hasonlót, amikor Chuck Norris a söntésben fogával nyitja ki a sörösüveget, miközben fogai természetesen épek maradnak. Csak hogy ő Chuck Norris, és ha hidat éppen nem is neveztek el róla Budapesten, tudjuk jól, hogy sok mindenre képes. A foggal való üvegnyitás viszont rettentő veszélyes, így ha a mutatványért nem kínáltak fel nekünk akkora gázsit, mint filmbéli hősünknek, javasoljuk messze-messze tartózkodni a produkciótól.

mosoly

Forrás: Fotó

3. ELÁTKOZOTT CIGARETTA

A cigaretta szervezetünkre gyakorolt negatív hatásait ismerjük, de ha esetleg nem, az érvényes rendeletek biztosítják, hogy a dobozokon mindenféle riasztó fotókkal rettentsék el a fogyasztókat. A cigaretta nem csak száj-, és gégerákot okozhat, de fogainkat is elszínezi, nem beszélve a rossz leheletről, és a bőrünkbe ivódott bűzös szagról, ami nem csak látványra visszataszító, de kellemetlen szagélményeket is okoz. A közhiedelemmel ellentétben ezen sajnos a rágógumi sem segít.

mosolyod

Forrás: Fotó

4. JÉGDARÁLÁS

Inkább nyáron jellemző, hogy a hideg hűsítők aljából kibányásszuk a még arra alkalmas jégkockákat, hogy azt tovább szopogatva, esetenként elrágva kiélvezzük a frissesség minden cseppjét. A jég szánkban való olvasztásával különösebb probléma nincs, hacsak nem érzékenyek a fogaink. A jégkocka rágása ezzel szemben láthatatlan, apró repedéseket okoz a fogak felületén, ami később a fogak töréséhez is vezethet.

mosolyod

Forrás: Fotó

5. RAGACSOS CUKROK ÉS RÁGCSÁK

Az édesszájúak, főleg a ragadós cukorkát kedvelők számára rossz hír, hogy az édes élvezet nagyban növeli a fogak erózióját. A cukor nem csak megtámadja a fogzománcot, de a rések közé ragadva aktívan fejti ki negatív hatását. A napközbeni sós rágcsa-bajnokok sincsenek biztonságban, hiszen a chipsek és szószok redukálják a száj pH értékét, komfortos táptalajt nyújtva ezzel a szájban lévő baktériumoknak.

mosolyod

Forrás: Fotó

mosolyod

Szerző: Eat, Move & Smile

Fotó: #cover

Inspiráció: thelist.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .


Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika