SHOPPING ÉLETRE-HALÁLRA. SZÜKSÉG, VAGY MÁNIA?

Cikk37_Shoppingeletrehalalra_Borito.jpg

Túl egy újabb kuponos shopping-hétvégén, újra és újra felmerül bennünk a kérdés, erre tényleg szükség van? Egyrészt örülünk és jó, hogy van egy lehetőség, amikor dömpingszerűen leárazzák a termékeket, így amire valóban vágyunk és valóban nélkülözhetetlennek érezzük, kedvezőbb áron szerezhetjük be. De vajon normális az, hogy nők százezrei lassan jobban várják a leértékelést, mint a karácsonyt? Alapvetően nincs gond a vásárlással, annak szükségességével, és az örömmel, amit egy-egy darab beszerzése okoz, a kérdés csupán az, mikortól számít a vásárlás szenvedélynek, és vajon hol van az a pont, amikor az már káros az egészségünkre. És a férfiakéra, akik trombózist kapnak a boltok előtti szakadatlan ücsörgésben.

A kényszeres vásárlás nem csak anyagi, de súlyos mentális problémákat okozhat, ezért összegyűjtöttünk néhány figyelmeztető jelet, ami segíthet felismerni a problémát, mely szakember bevonásával ma már hatékonyan orvosolható.

1. FELCÍMKÉZETT, ÉRINTETLEN RUHÁK A GARDRÓBBAN

Nem a karácsonyi barna zoknikra gondolunk elsősorban, amit ajándékba kaptunk, és évek óta nem tudjuk értelmezni a létezését, ezért bontatlanul száműztük a szekrény legmélyebb zugába. Sokkal inkább azokra a darabokra, amiket mi magunk vásároltunk; kiszemeltük, egy óráig próbáltuk, végigálltuk a sort, majd kőkemény pénzeket fizettünk annak birtoklásáért, ráadásul tudatában is vagyunk annak, hogy ezek ott csak úgy vannak, teljes mértékben kihasználatlanul, akkor ott baj van.

shopping

2. EGYSZERŰEN CSAK MERT KELL!

A svéd bútorbolttal vagyunk úgy, hogy elmegyünk, de csak körülnézünk, meg max. veszünk egy csomag illatmécsest… Ennek általában az a vége, hogy MINDENT, ami a szemünk ügyébe kerül, megvásárolunk – nagyon jól csinálják egyébként a svédek -, és nem hogy a gyertya lemarad, de hívni kell apát, hogy álljon elő az Iveco Stralis-szal. A szükségtelen felhalmozás, a száztizenkettedik pár cipő és a negyvennyolcadik táska – nyilván nem ugyanolyan, tudjuk -, nem biztos, hogy létszükséglet.

 shopping

3. CSAK EZ NYÚJTHAT VIGASZT

Ha valamilyen negatív behatás következtében úgy érezzük, valamilyen pótcselekvés képes csak elvonni figyelmünket arról, hogy megbántott a főnök, vagy mufurc volt a boltban az eladó, gyakran keresünk valamilyen boldogságforrást. Ez van, akinek a mozgás, van, akinek az evés, és van, akinek a vásárlás. Az utóbbi kettő egyáltalán nem szerencsés. Ha a problémákat nehezen, vagy egyáltalán nem tudjuk helyén kezelni, és ehelyett a vásárlásba menekülünk, legyen ez intő jel, és próbáljunk valami egészségesebb, lélek-, és pénztárca kímélőbb elfoglaltságot találni magunknak.

shopping

4. BÚJTATOTT SZENVEDÉLY

Ha dugdosni kell a megvásárolt cipőt, vagy az új ruhákhoz vad sztorikat gyártunk, hogyan is kerültek a gardróbba, az mind rossz jel. Ha a vásárlási szenvedély már hazugságra kényszerít bennünket, az bőven a lejtő alsó egyharmada. Gondoljuk át, vajon érdemes-e kockáztatni a családi békét, vagy munkahelyi kapcsolatainkat egy-két fancy alkotásért.

shopping

A vásárlási szenvedélynek természetesen vannak fokozatai, és ha ránk is tör olykor, az lehet teljesen természetes. Gond akkor van, ha a fenti problémák olvasása közben bőszen bólogattunk, és a legtöbb betalált. A szenvedélybetegségek ma már kezelhetőek, a hangsúly annak felismerésén, és időben történő kezelésén van. A shopping-vágyat pótolhatjuk egyéb, hasznos tevékenységekkel is, a lehetőségek tárháza széles. Segítséget kérni pedig sosem késő. Akár egy családtag, barát, vagy szakorvos tökéletes megoldás lehet, hogy akár segítséggel is, de vágyainknak gátat szabjunk, és biztonságba helyezzük mind egészségünket, mind pedig bankkártyánkat.

ezüstfénylogó Szerző: Eat, Move & Smile

Fotó: #cover

Inspiráció: huffingtonpost.com

thevaultluxuryresale.com, playbuzz.com, scarymommy.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .


Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika