Anyajegy szűrés


Ha anyajegy szűrésre jelentkezik az Ezüstfény Magánklinikára, megbízható visszajelzést kap anyajegyei állapotáról. Foglaljon időpontot szakorvosainkhoz!


ALKALMANKÉNT SZOMBATON IS!


MAGÁNKLINIKÁNK SEBÉSZETÉN LEHETŐSÉG VAN ANYAJEGY ELTÁVOLÍTÁSRA IS!

Az anyajegyek jellemzően jóindulatú bőrelváltozások, amelyek a bőrszínért felelős festékes (pigmenttermelő) sejtek tömörüléseinél alakulnak ki. Anyajegyek minden ember bőrfelszínén találhatóak, lehetnek velünk születettek, de kialakulhatnak évekkel később is.

Keletkezésüket eddig elsősorban genetikai és hormonális tényezőkhöz kötötték. A világos bőr hajlamosít a festékes anyajegyek kialakulására, illetve a serdülőkor és a terhesség is több új anyajegy megjelenését eredményezheti. Az új kutatások fényében elterjedt az az elmélet is, hogy gyermekkorban a napvédelem nélküli, közvetlen UV sugárzás serkenti a melanociták (festéksejtek) aktivitását, amely több anyajegy megjelenéséhez vezet, ugyanakkor jelentősen megnöveli a felnőttkori bőrrák kialakulásának kockázatát.

Mikor jelentkezzünk anyajegy szűrésre?

Az anyajegyek színük és formájuk alapján változatosak lehetnek: a vörösesbarnától a feketéig több árnyalatban és az oválistól a szabálytalanig mindenféle alakban előfordulnak. Az egészséges anyajegyek közös ismertetőjegye az éles körvonal, vagyis láthatóan elhatárolódnak a környező bőrfelszíntől. Az anyajegy elmosódott határai az első figyelmeztető jele lehet annak, hogy veszélyes bőrelváltozással állunk szemben.
Anyajegy szűrés dermatoszkóppal

Az elmosódott körvonalakon kívül van még néhány apró jel, ami gyanúra adhat okot, és amiről nem árt, ha tudunk. Ilyen az aszimmetria vagy a szabálytalan alak, az egyenetlen pigmentáció vagy a többszínűség. De akkor is érdemes felkeresni a bőrgyógyászat magánrendelést, ha hirtelen elváltozást tapasztalunk testünk anyajegyein, legyen ez a színüket, méretüket vagy formájukat érintő átalakulás.

A veszélyes anyajegyek felismerése életmentő lehet az esetleges rosszindulatú elváltozás felfedezése szempontjából, de mivel gyakran a laikus szem számára ismeretlen, nüansznyi eltérésekről van szó, érdemes bőrgyógyász szakorvosra bízni a diagnosztikát.

Anyajegy szűrés a gyakorlatban

Az anyajegy szűrés nem kevésbé fontos, mint a többi szűrővizsgálat; különösen a veszélyeztetettek számára ajánlott az éves ellenőrzés. Ki számít veszélyeztetettnek? Elsősorban az, akinek a szűkebb családjában előfordult már rosszindulatú bőrelváltozás, illetve több mint 40 darab anyajeggyel, vagy úgynevezett atípusos (szabálytalan) anyajegyekkel rendelkezik.

Magánklinikánkon az anyajegy szűrés dermatoszkóppal történik, amely mikroszkopikus perspektívát nyújt a bőrfelszínről, a sokszoros nagyításnak köszönhetően pedig a legapróbb elváltozások is láthatóvá válnak. Gyakorlott szakorvosaink ez alapján megállapítják, hogy jóindulatú pigmentációról van-e szó, vagy a részletesebb feltérképezéshez további lépések szükségesek, indokolt esetben pedig javasolhatják az anyajegyek eltávolítását.

Az anyajegy szűrés teljesen fájdalommentes, magánklinikánkon konzultációs díj nélkül elérhető egészségügyi szolgáltatás.


Dermatoszkópos anyajegy szűrés

35.000 Ft

(nem adódik hozzá konzultációs díj)
  • Amennyiben ezzel egyidejűleg más bőrgyógyászati panaszát is szeretné kivizsgáltatni, kérjük, jelezze időben kollégáinknak, hogy biztosíthassuk a vizsgálatokhoz szükséges idősávot! Ez esetben többletköltség terhére lehet számítani.

Anyajegy szűrés időpont foglalás online

X. kerület. Budapest, Rákosvölgyi utca 1.

10 – 16. kerület találkozásánál.


Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika