Gasztroenterológia


ENDOSZKÓPOS VIZSGÁLATOKAT CSAK GASZTROENTEROLÓGIAI SZAKORVOSI KONZULTÁCIÓT KÖVETŐEN, INDOKOLT ESETBEN (TUMOROS BETEGSÉG ALAPOS GYANÚJA, ILLETVE GYOMOR-BÉLRENDSZERI VÉRZÉS) ÁLL MÓDUNKBAN ELVÉGEZNI. JELENLEG ALTATÁSBAN NEM VÉGZÜNK VIZSGÁLATOKAT!

Járványügyi helyzetre való tekintettel:

-Időpont foglaláskor előszűrő kérdéseket teszünk fel.

-Kérjük kísérő nélkül érkezzen! Kisgyermekkel lehetőleg 1 fő kísérőnél több ne jöjjön!

-Érkezéskor a fertőtlenítős lábtörlő használata kötelező!

-Kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező!

-Szájmaszk használata kötelező!

-Kérjük ne kérjen időpontot/mondja le időpontját amennyiben a koronavírus tüneteit észleli magán vagy járt az elmúlt két hétben koronavírus által fertőzött országban. Koronavírus leggyakoribb tünetei: fáradtság, láz, száraz köhögés, nehézlégzés, végtagfájdalom. Előfordulhat orrfolyás, orrdugulás, hasmenés, torokfájás, légszomj.

-65 év feletti pácienseink kérjük csak nagyon-nagyon indokolt esetben jelentkezzenek be!

-Receptért kérjük ne jöjjenek be személyesen, van lehetőségünk e-recept felírásra a már nálunk járt pácienseink számára. (Az e-recept felírása után Ön bármelyik patikában kiválthatja azt, a patika rendszerében látni fogják, hogy van Önnek felírt vénye.)

Egyes rendeléseink idejei változtak,  recepciós kollégáink a megszokott időben, a hét minden napján 7:45-20:00-ig készséggel fogadják hívásaikat!

Köszönjük együttműködésüket!

Vigyázzunk egymásra!Pácienseink számára kialakítottunk egy külön gasztroenterológiai szintet pihenőszobával, privát mosdóval és zuhanyzóval, hiszen a vizsgálat intim jellege miatt a kényelem, diszkréció és a nyugodt légkör teremtése nagyon fontos.


Gasztroenterológia Budapesten

+36-1/467-5030

Bejelentkezés hétfőtől vasárnapig 7:45-20:00 között lehetséges!


Gasztroenterológia konzultáció 18.000 Ft
Gasztroenterológia kontroll konzultáció 12.000 Ft
Gyomortükrözés (gasztroszkópia) 35.000 Ft
Vastagbéltükrözés (kolonoszkópia) 46.000 Ft
Rövid vastagbéltükrözés 35.000 Ft
Altatás gyomortükrözéshez vagy vastagbéltükrözéshez 45.000 Ft
Altatás gyomortükrözéshez és vastagbéltükrözéshez 50.000 Ft
Szövettani mintavétel 1 10.000 Ft
Szövettani mintavétel 2 14.000 Ft
Szövettani mintavétel 3 17.000 Ft
Endoszkópos polypeltávolítás 1 polyp 20.000 Ft
Endoszkópos polypeltávolítás 2 polyp 30.000 Ft
Endoszkópos polypeltávolítás 3 vagy több polyp 40.000 Ft
Endoszkópos vérzéscsillapítás 12.000 Ft
H2 kilégzés teszt laktulóz vagy laktóz 10.000 Ft
H2 kilégzés teszt laktóz és laktulóz 2x180perc 18.000 Ft
Helicobacter kilégzési teszt 12.000 Ft
Hasi ultrahang 16.000 FtA konzultációs díj nem tartalmazza az egyéb szükségessé váló vizsgálatok és laborvizsgálatok díját! Az árakról recepciósaink, asszisztenseink adnak pontos felvilágosítást, ez alapján eldönthetik pácienseink, hogy elvégeztetik-e nálunk.

Áraink tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk. Bővebb információkért keressen minket telefonon vagy emailben.Dr. Csesznok Balázs – Dr. Csizmazia Ildikó – Dr. Kiss József – Dr. Szabó Endre – Dr. Visnyei Zsolt – Dr. Wágner Antal – Dr. Zentai ÁgotaMagánklinikánkon rövid intravénás altatást végzünk, melyhez szükséges leletek és feltételek:

A betegeink altatás után kísérővel hazamehetnek, aznap nem vezethetnek, munkába ne menjenek, közlekedésben egyedül nem vehetnek részt.
1 hónapon belüli EKG -(magánklinikánkon hétköznap 1 napon belül elvégezhető)
1 hónapon belüli vérvizsgálat ezen belül: vérkép, máj- vesefunkció -(magánklinikánkon hétköznap 1 napon belül elvégezhető)
Társbetegségek fennállása esetén: az adott betegségre vonatkozó szakorvosi vélemény (kardiológiai, pulmonológiai, hematológiai, endokrinológiai, nephrológiai, diabetológiai stb).
Súlyos társbetegségek esetén altathatósági vizsgálat szükséges vizsgálat előtt, melyet klinikánkon elvégzünk.Az altatás nem végezhető el a következő esetekben: amennyiben fertőző betegség vagy annak gyanúja fennáll (pl. torokgyulladás, hólyaghurut kismedencei gyulladás, foggyulladás stb.), alacsony (100/60Hgmm alatti), vagy magas (160/100Hgmm feletti) vérnyomás, alacsony (50/min alatti) vagy magas (130/min feletti) pulzus esetén. Mindezek hiánya esetén is a páciens aktuális állapotának értékelése alapján az altatást végző altatóorvos dönti el, hogy a páciens altatható-e. Amennyiben vérnyomás és pulzuscsökkentő gyógyszert szed, azokat az előírt dózisban vegye be a vizsgálat reggelén, egy korty szénsavmentes vízzel.
A menstruáció nem akadálya az altatás elvégzésének, lehetséges terhességet vagy szoptatást kérjük a vizsgálat megkezdését megelőzően az altatóorvosnak jelezni szíveskedjenek! Szója, mogyoró és tojás allergiájukat is kérjük előre jelezzék! Minden esetben valamennyi körülmény egyéni mérlegelése alapján döntünk az altathatóságról.Gasztroenterológiai rendelésünket a megszokott színvonalon alakítottuk ki.  Teljes körűen felszerelt kezelő és kiváló szakorvosaink biztosítják a magas szintű ellátást. Gasztroenterológiai rendelésünkön az emésztőrendszeri (nyelőcső – máj – hasnyálmirigy – epehólyag – hasi – gyomor – vékony és vastagbél) betegségeket diagnosztizáljuk és kezeljük.


Milyen panaszok esetén forduljunk gasztroenterológushoz?
emésztési problémák
gyomor fájdalmak
enyhe vagy erős hasi fájdalmak
hányinger – hányás
nyelési zavarok
reflux
savas visszaböfögés
gyomorégés
rosszindulatú vastagbélbetegség
puffadás
étvágytalanság
szeles belek
émelygés
hasmenés – székrekedés
akaratunktól független súlycsökkenés
fekete vagy véres széklet
vashiányos vérszegénység

Leggyakoribb gasztroenterológiai betegségek:
reflux
laktózérzékenység
lisztérzékenység
emésztési zavarok
epekövesség
gyomorrák
vastagbélrák
nyelőcsőrák
hasnyálmirigyrák
hasnyálmirigy gyulladás
helicobacter pylori fertőzés
Crohn betegség
GYOMORTÜKRÖZÉS – GASTROSCOPIA


Reflux – nyelőcső – gyomorfekély – nyombélfekélyek – nyelőcső és gyomorrák – vizsgálatainak módszere a gyomortükrözés. A vizsgálat éhgyomorra történik, érzéstelenítéssel kezdődik, majd egy vékony endoszkópot vezetünk le a szájon keresztül a nyelőcsőbe, aztán a gyomorba. Ez teljesen fájdalommentes. Gyomortükrözés előtt 12 órával nem szabad enni és 6 órával előtte inni és a vizsgálat után 1 óráig nem lehet enni-inni a félrenyelés elkerülése miatt.VASTAGBÉLTÜKRÖZÉS – COLONOSCOPIA – BÉLTÜKRÖZÉS


Vastagbéltükrözésnél komoly előkészületekre van szükség és a vizsgálatot egy teljes béltisztítás előzi meg, így rendelőnkben egy privátabb helyet alakítottunk ki, hogy senki ne érezze magát kellemetlenül.

Páciensünk a béltükrözés után komfortos pihenő-fektető szobánkban megfigyelés alatt van. A vizsgálat történhet érzéstelenítéssel vagy altatásban is, viszont altatásban történő vizsgálat után nem vezethet gépjárművet, ezért ilyenkor érdemes kísérővel érkezni.

Egy vékony és hajlékony, kamerával felszerelt endoszkópot vezetünk a vastagbélbe. A tükrözés 15-30percet vesz igénybe. Nagyon szépen vizsgálható a bél nyálkahártya, rengeteg bélbetegség, krónikus gyulladás, rákmegelőző eltérés vagy daganat felfedezhető colonoscopiával. Kolonoszkópunk a vizsgálatot videón rögzíti, hogy bármikor visszanézhető legyen. A kolonoszkópia a vastagbélrák szűrésének a legpontosabb eszköze. Vastagbéltükrözés során szükség esetén szövettani mintavétel és polyp eltávolítása is lehetséges, nem kell tovább irányítanunk pácienseinket. Vizsgálat előtt már egy napig nem szabad szilárd ételt fogyasztani! A vastagbéltükrözés után normális táplálkozás már lehetséges.


MAGÁNKLINIKÁNKON ELVÉGEZHETŐ EGYÉB VIZSGÁLATOK:Laborvizsgálatok

vérből – székletből – vizeletből

Hasi ultrahang

Cisztákat, vérgyüleményeket, daganatokat, valamint a szervek kóros elváltozásait látjuk ultrahang segítségével.

H2 kilégzési teszt

laktóz vagy laktulóz vagy glukóz vagy fruktóz intolerancia vizsgálat

Helicobacter szűrés

Rengeteg ember szervezetében megtalálható Helicobacter pylori baktérium. Akinél előfordult már gyomor- vagy nyombélfekély, esetleg gyomorrák, nekik ajánlott a Helicobacter szűrés. C14-urea-kilégzési teszttel a kilélegzett levegő elemzésével könnyen kimutatható a baktérium jelenléte.

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika