Tályog kezelése, feltárása


TÁLYOG FOGALMA:


A tályog a bőr alatti zsír és kötőszöveti terület bakteriális fertőződése által okozott gyulladásos beszűrődéséből alakul ki. Az esetek döntő többségében a fertőzés a bőr bakteriális környezetéből származik. A cukorbetegség, az általános állapot romlása, és az immunrendszer működési zavara hajlamos a fertőzésre. Általában a hajhagymák, a verejték vagy a faggyúmirigyek vagy a bőr sérülése a fertőzés forrása. Ezen tályogok felületesek, kifejezetten a bőr alatt foglalnak helyet.feltárandó tályogA BETEGSÉG VESZÉLYEI ÉS A KEZELÉS MÓDJA


Előrehaladott esetekben a tályogbennék fistulajáraton keresztül a bőr felé tör utat magának. Ennek megelőzése érdekében, mikor a beolvadást már észleljük, azaz amikor a gennytasak már kialakult, feltárást szükséges végezni a folyamat lokalizálása érdekében.
A sebészeti úton történő feltárás biztosít lehetőséget a  fertőtlenítő oldatokkal történő átöblítésre, mellyel megakadályozzuk a szepszist és a gyulladásos folyamat tovább terjedését. Bizonyos esetekben szükség lehet  szájon keresztüli antibiotikum alkalmazásásra is, de önmagában az antibiotikum szedése a már kialakult gennytasak felszívódását nem fogja eredményezni.

TÁLYOG AMBULÁNS MŰTÉTI FELTÁRÁSA


A tályogot helyi érzéstelenítésben tárjuk fel. A bőrön metszést ejtünk, a gennygyülemet kiürítjük. A tályogüreget fertőtlenítő oldattal kiöblítjük, és szükség esetén géztampont helyezünk az üregbe.


A TÁLYOG KEZELÉSE UTÁN


  • A sebet naponta kötözni szükséges
  • A beavatkozást követően 3 nappal a sebet tiszta vízzel szükséges zuhanyoztatni, majd betadinos fedőkötéssel javasolt ellátni
  • Az eljárás után csak 2-3 hét elteltével szabad a vízben hosszabb ideig tartózkodni (fürdés, úszás), miután a seb teljesen meggyógyult
  • A beavatkozás után szolárium és szauna kerülendő a seb teljes gyógyulásáig


Amennyiben telefonon szeretne tájékoztatást, recepciós kollégáink hétfőtől vasárnapig 8-20h között készséggel fogadják hívását az alábbi telefonszámon.


+36-1/467-5030

Sebészeti időpontra is van lehetőség hétvégi napon is!


FOGLALJON IDŐPONTOT ONLINE

X. kerület Budapest, Pesti Gábor utca 26.

10 – 16. kerület találkozásánál.


Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika