Benőtt köröm


BENŐTT KÖRÖM SEBÉSZETI ELTÁVOLÍTÁSA


A benőtt köröm kezelése az egyik leggyakoribb ambuláns kisműtét. A benőtt köröm – gyulladt körömágy esetén sajnos sok esetben elkerültetetlen a sebészeti kezelés. Ambuláns sebészeti kezelés során a panasz megszűnése érhető el.Benőtt köröm kezelése


HOGYAN ALAKUL KI A BENŐTT KÖRÖM?


Leggyakrabban a nagylábujjon alakul ki ez a fájdalmas elváltozás, amely a szűk cipő viselése vagy a nem megfelelő lábápolás, körömvágás eredménye. A fájdalommal járó, a körömágy és a környező lágyrészgyulladással kísért benőtt köröm folyamatát a mechanikus irritáció tartja fenn. A krónikusan fennálló állapot során a körömágy kifejezett duzzanata, sarjszövet képződés alakul ki, amely lüktető fájdalommal jár és felülfertőzése során váladékozás is kialakulhat ezért érdemes mielőbb szakemberhez fordulni.


A BENŐTT KÖRÖM KEZELÉSÉNEK FOLYAMATA:


A beavatkozás vezetéses érzésételenítésben zajlik, ez a legkellemetlenebb rész a kezelés során. A sebészeti kezelés alkalmával a a lágyrészeket nyomó, túlnőtt körömszakaszt, a gyulladásban lévő körömsáncot eltávolítjuk. Az eltávolítás utáni vérzést csillapítjuk és gyulladáscsökkentő készítménnyel bekötjük. A gyulladt rész felszabadul a nyomás alól, így elkezdődhet a gyógyulás folyamata.


HOGYAN KEZELJÜK OTTHON A BEAVATKOZÁS UTÁN?


A teljes gyógyulás több hétig is eltarthat. A gyulladt köröm kiújulásának gyakorisága magas, így megelőzéséhez érdemes pár dolgot szem előtt tartani a továbbiakban is.

  • Megelőzés céljából talán a legfontosabb a megfelelő lábhigiénia.
  • Szűk cipő viselésének kerülése szükséges a megelőzés során és az ambuláns műtétet követően is.
  • Heti 1-2 alkalommal érdemes kellemesen meleg vízben áztatni a lábat 20-30 percig.
  • Műszálas zokni kerülendő, helyette pamut zokni viselése javasolt.
  • A gyulladt részt nem érdemes otthon piszkálni, szurkálni.
  • Felülfertőzés elkerülése érdekében a köröm széleit nem javasolt otthon levágni, mely sokkal nagyobb problémát okozhat amit végül kezelni is nehezebb.

benőtt köröm megelőzése


Amennyiben telefonon szeretne tájékoztatást, recepciós kollégáink hétfőtől vasárnapig 8-20h között készséggel fogadják hívását az alábbi telefonszámon.


+36-1/467-5030

Sebészeti – akár érsebészeti magánrendelés – időpontra van lehetőség hétvégi napon is!


FOGLALJON IDŐPONTOT ONLINE

X. kerület Budapest, Pesti Gábor utca 26.

10 – 16. kerület találkozásánál.


Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika