Neurológia


JELENLEG NEM ELÉRHETŐMagánklinikánkon lehetőség van laborvizsgálatokra illetve egyéb szakorvosi vizsgálatokra is. Rendelőnk előtt ingyenes parkolási lehetőség a pácienseink számára.Neurológiai szakrendelés


+36-1/467-5030

Bejelentkezés hétfőtől vasárnapig 7:45-20:00 között lehetséges!


Neurológia konzultáció 20.000 Ft
Neurológia kontroll 15.000 Ft
Neurológia 2. kontroll 10.000 Ft


A konzultációs díj nem tartalmazza az egyéb szükségessé váló vizsgálatok és laborvizsgálatok díját! Az árakról recepciósaink, asszisztenseink adnak pontos felvilágosítást, ez alapján eldönthetik pácienseink, hogy elvégeztetik-e nálunk.

Áraink tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk. Bővebb információkért keressen minket telefonon vagy emailben.Neurológia:

A neurológia, másnéven ideggyógyászat a központi- és perifériás idegrendszer szerkezeti és funkcionális működésének rendellenségeivel foglalkozó orvostudomány. A leggyakoribb panaszok a fej- és derékfájdalom illetve más fájdalomszindrómák, a zsibbadások, szédülés, gyengeségérzet, látászavar illetve eszméletvesztés, az emlékezet- és gondolkodászavarok tartoznak. A megfelelő vizsgálathoz elengedhetetlen a páciens kórtörténetének részletes felvétele, hangsúlyt fektetve a jelenlegi panaszaira és állapotára. Az idegrendszer károsodását okozhatja a szervrendszer más területeinek károsodása, vagyis annak szövődménye is.

Az idegrendszeri megbetegedések főbb csoportjai:

  • gyulladásos megbetegedések
  • agyi keringészavarok (stroke)
  • fejlődési zavarok
  • immunológiai eredetű problémák (pl. screlosis multiplex stb.)
  • mozgászavarok (pl. Parkinson-kór stb.)
  • gerinc és gerincvelő megbetegedései
  • epilepsziás és más eszméletvesztéses rosszullétek
  • szellemi teljesítményromlás (pl. Alzheimer-kór stb.)

Stroke:

Kialakulásának oka, hogy az agyban levő ingerületátvivő nem juttatja el egyből az üzenetet a mozgás. A legfontosabb tünetei a nyugalmi végtagremegés, a lelassult mozgás, testtartászavar, valamint sajátos ízületi merevség. A stroke a felnőttkori rokkantság egyik vezető oka, és a harmadik leggyakoribb haláloki tényező. Korai kezeléssel csökkenthető az agy károsodásának és a kialakuló életminőség romlásának a mértéke.

Sclerosis multiplex:

A sclerosis multiplex krónikus megbetegedés, amely potenciális rokkantsághoz vezet, a központi idegrendszert, azaz a gerincvelőt és az agyat érinti. Kialakulásának oka, hogy a szervezet tévedésből ellenanyagokat és fehérvérsejteket küld az agyban és gerincvelőben található idegeket körülvevő myelinhüvely ellen. Megfelelő kezeléssel módosítható a betegség lefolyása, valamint tünetei enyhíthetők.

Parkinson-kór:

A Parkinson-kór mozgászavarokat okozó megbetegedés, amely a leggyakoribb a neurodegeneratív megbetegedések között. Kialakulásának oka, hogy az agyban levő ingerületátvivő nem juttatja el egyből az üzenetet az mozgás kivitelezéséhez szükséges idegsejtekhez, amely nehézségekhez vezet a mozgásban. A legfontosabb tünetei a nyugalmi végtagremegés, a lelassult mozgás, testtartászavar valamint sajátos ízületi merevség. A gyógyítására még nincs gyógymód, azonban a tünetek jól kontrollálhatók, illetve lelassíthatók megfelelő kezelés estén.

Alzheimer-kór:

Az Alzheimer-kór a szellemi leépülés velejárója, a betegségben degenerálódik, elsorvad az egészséges agyszövet. Kezelésére jelenleg nincs hatékony terápia csupán olyan kezelések, amelyekkel javítható az egyes Alzheimer-kóros betegek életminősége. A betegség nem csak az időskor előrehaladtával alakulhat ki. Az ilyen betegségben szenvedőkkel való együttélés sok türelmet igényel.

Pszichiátria:

A pszichiátria az idegrendszer és az egész ember szellemi és lelki betegségeit kutatja, gyógyítja a neurológiával szemben, ami az idegrendszer szervi és fizikai jelenségeivel, betegségeivel foglalkozik.

A pszichiátriai vizsgálat során a megfelelő diagnózis felállításához fontos az egyének gondolkodásbeli, érzelmi és viselkedésbeli jellegzetességeinek vizsgálata. A lelki betegségek gyógyítására több terápiás módszer is ismert, mint például a különböző pszichoterápiák és gyógyszeres kezelések.

Pszichoterápia:

A pszichoterápia lényegében tanulási folyamat, amely segít a páciens rossz beidegződéseit, téves következtetéseit, nem megfelelő érzelmi reakcióit kezelni. A terapeuta segít a tünetek hátterében álló problémákat feltárásában, módosításában. A terápiák között van amelyik a jelenre és van olyan amelyik a múltra koncentrál.


HoursMinutesSeconds

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika