Szemölcs kezelése


VÍRUSOS SZEMÖLCS

A szemölcs a bőr felszínén megjelenő néhány miliméter nagyságú keményebb csomó, kinövés, melyek sok esetben csak kellemetlenséggel jár, viszont néhány esetben fájdalmassá válhat. Gyakran tévesztik össze anyajegyekkel vagy puhább bőrkinövésekkel. Vírusok által alakul ki mely a nyálkahártyát és a bőrt is megfertőzi és megbetegíti. Rengeteg féle vírus van ami felelőssé tehető a szemölcsök kialakulásában, legnagyobb része a HPV, humán papilloma vírusok közé tartozik. Vakarni, nyomkodni, bökdösni nem szabad!


szemölcs fajtái

BŐRGYÓGYÁSZATUNKON HÉTVÉGÉN IS FOGADJUK PÁCIENSEINKET

Bejelentkezés hétfőtől vasárnapig 7:45 – 20:00 között lehetséges.


+36-1/467-5030

BŐRGYÓGYÁSZATI ÁRAINK


KINÉL FORDUL ELŐ LEGGYAKRABBAN?

A szemölcs egy nagyon gyakori fertőzés mely könnyen terjed emberről emberre. Állatról is terjedhet emberre ezért azok akik állatokkal foglalkoznak, gyakrabban megjelenhet rajtuk a szemölcs. Alapvetően kisgyermekeknél gyakrabban fordul elő mint felnőtteknél. Immunhiányos szervezetet is könnyebben támad megHOGYAN KAPHATÓ EL?

Sajnos a hosszú lappangási ideje miatt nehéz megállapítani, hogy honnan “szedtük össze”, hiszen ez az idő akár fél évnél is lehet több. Nem csak fertőzött személyről vagy állatról kaphatjuk el hanem tárgyakról is, akár uszodában mások által is használt papucsról, törölközőről, ahol a szabad bőrfelület érintkezik a fertőzött tárgyakkal.SZEMÖLCSÖK TÍPUSAI:

Lapos szemölcs, futószemölcsUszodaszemölcs

Gyermekeknél a leggyakoribb az előfordulása. Ezek apró, félgömb formában kiemelkedő, középen köldökszerű behúzódás jellemzi. Fehéres, rózsaszín vagy bőrszínű növedékként jelentkeznek. Gyakran gyöngyházfényű, sima felszínű, kemény. Általában panaszt nem okoznak de néha járhat viszketéssel, begyulladással. Egyedül, vagy csapatban is megjelenhet a test bármely részén, kivéve a tenyeret és talpakat.

Általában egy éven belül spontán gyógyul de vannak esetek amikor kezelésés mégis ajánlott, például amikor esztétikailag zavaró részen helyezkedik el, vagy a háttérben atópiás ekcéma áll fenn, illetve amikor fertőzés terjedésének megelőzése a cél.Lógó szemölcs

Apró bőrkinövések az arcon, nyakon, hajlatokban, de még a szemhéjon is jelentkezhet. Rendkívül könnyen terjedhet testi érintkezéssel is.Közönséges szemölcsSzeborreás szemölcsKörömszemölcsTyúkszem

A tyúkszem a talpon, lábujjakon jelenik meg. Bőrszínű vagy sötétebb és komoly fájdalmakat is okozhat. Laposabb mint a test többi részén előforduló szemölcs.Nemi szerveken is előfordulhat szemölcs

Melyek egyértelműen jelzik a HPV-vel való fertőzöttséget.


Bőrgyógyászati magánrendelésünkre rögzítse időpontját online vagy hívjon minket a hét bármely napján, szombat – vasárnap illetve ünnepnapokon is!

FOGLALJON IDŐPONTOT ONLINE

X. kerület Budapest, Pesti Gábor utca 26.

10 – 16. kerület találkozásánál.


Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika