NYÁRI HAJCIHŐ – 5 NYÁRI FRIZKÓ TIPP AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT!

Cikk15_Nyarihajciho_Borito.jpg

Egy egész sor klassz dolog van, amitől imádjuk a nyarat! A meleg, a hosszú nappalok, a pihenés, a vízpart, a fagyi, és még sorolhatnánk. Előkerülnek a pántos szandálok, a körömlakkok, az öblítővel felfrissített lenge ruhák, és fixen bekerül az autónk csomagtartójába a törölköző, a strandpapucs és a strandröplabda. Mert ez az a szezon, mikor sosem tudhatjuk, mikor csap le ránk az „ugorjunk le hekkezni a Balcsira” érzés. Ha már minden készen áll a nagy nyári kalandozáshoz, ne feledkezzünk meg ékünkről, okos fejünk méltán csillogó koronájáról, a hajunkról.

nyári fruzura

NYISSZANTÁS!

Hiába mondta Anyánk mindig: „Fiam, a hajat vissza kell vágni ahhoz, hogy nőjön!”, ezt sosem értettük. Hogy nő valami, ha folyamatosan meg van kurtítva? Nyilván azt nem tette hozzá, hogy éppen csak a haj végét érdemes lecsippenteni, hogy az elhalt végek már ne töredezzenek felfele, de mi mégis mindig kétségbeesetten ültünk be a fodrászhoz, amikor júniusra fordult a lapozgatós naptár a konyha falán.

haj

UV VÉDELEM

Borzasztó unalmas, hogy minden magazinban, naptejen, és gyakorlatilag az összes nyári kelléken erre szólítanak fel a gyártók: muszáj védeni magunkat a Nap káros sugaraitól! Pedig ebben nekik teljesen igazuk van! Nem lehet elégszer elmondani, hiszen ezen negatív hatásokat csak évekkel, akár évtizedekkel később érezhetjük, láthatjuk magunkon. Ezért fontos, hogy amennyire bőrünket, úgy hajunkat is védjük az erős napfénytől, és a kibocsátott UVA és UVB sugaraktól, melyek nem csak károsítják, de erősen meg is viselik a hajat. Zseniális hajápoló szérumok, permetek, olajok állnak rendelkezésre a drogériák polcain, amit elég csak bedobni a strandtáskába, hogy fix kiegészítőnk legyen a pihenés alatt. Miután a káros sugarak nincsenek tekintettel programunkra és élethelyzetünkre, célszerű a fürdőszobában is tartani egy-egy flakonnal, hiszen ha a hétköznapi teendők során sokat tartózkodunk a napon, úgy szintén célszerű egy-két fújással még indulás előtt biztosítani sörényünknek a védelmet.

frizkó tipp

VÍZ ELŐTT VIZEZZ!

Badarságnak hangzik, tudjuk. Arról nem beszélve, hogy kettő dolog van, amit a strandoló ember messziről elkerül, átugrik, vagy csak a kezével és nagylábujjával érinti, ez pedig a lábmosó és a zuhanyzó. Hiába írják ki mindenhová, hogy a medence használata előtt kérik, használja MINDENKI a zuhanyzót, kevés embert láttunk eleget tenni ezen intelmeknek. Pedig hihetetlen vagy sem, a sima vizes hajmosás hatékony védelmet nyújthat a medence klóros vize ellen! Hogyan lehetséges ez? Ha a hajszálak kutikulái vízzel telítettek, akkor a klór már nehezebben, de legalábbis jelentősen kisebb mennyiségben jut csak be a hajszerkezetbe, így a vegyület nem roncsolja hajszálainkat. Az extra hidratáláshoz minimális mennyiségű kondicionálót is adhatunk, de itt azért félő, hogy olajfoltot hagyva magunk után a csinos úszómester kitessékel bennünket a pancsoldából.

hajcihő

MOSS HAJAT MINDEN NAP!

A gyakori hajmosásnak alapvetően ellenállunk, hiszen azt gondoljuk, minél többet mossuk, annál jobban zsírosodik. Ez még akár igaz is lehet, bár ez mindig egyéntől, elfoglaltságtól, sportolástól és egyéb tényezőktől függ. Nyáron, amikor egyébként is szakad rólunk a víz, fejbőrünk is jobban izzad, amin baktériumok telepedhetnek meg. Célszerű a hajas fejbőrt tisztán és frissen tartani, az izzadás okozta nyomokat rendszeresen és hatékonyan eltüntetni, hogy az később ne okozzon bőrproblémát. Válasszunk olyan terméket, mely támogatja a gyakori, akár napi hajmosást, de kellően kímélő, hogy ne szárítsa ki a fejbőrt, és megfelelő ápolást nyújtson a hajnak és fejbőrünknek egyaránt.

nyári hajcihő

HORDJ KALAPOT!

Néhány éve kifejezetten trendi fejfedőt hordani. A skála már olyannyira széles, hogy valóban mindenki megtalálja a kedvére, fejformájára és igényére valót. A nyári kalap kiválasztásánál érdemes figyelni annak funkcionalitására, hogy ne zavarjon bennünket a mozgásban, illetve anyagösszetétel szempontjából is fontos, hogy légáteresztő, jól szellőző legyen, hogy ne csak napszúrás ellen védjen, de fejbőrünk se fülledjen be alatta.

Prevencióként mindenképpen javasoljuk évente legalább egyszer haj-, és fejbőr diagnosztikai vizsgálat elvégeztetését, hogy akár a hétköznapi hajápolás, akár a nagyobb igénybe vételű nyári időszakban személyre szabott tanácsokat, haj-, és bőrápolási ötletekkel strandtáskánkban biztosítsuk fejbőrünk épségét, és hajkoronánk egészséges csillogását.

hajcihő

ezüstfénylogó

Forrás / Fotó: Google, Pinterest

Szerző: Eat, Move & Smile


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .


Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika