NAZÁLIS KI-MIT-DUG?

Cikk2_NazaliskimitdugBorito.jpeg

Fogalmunk sincs, hogy felnőtt emberek miért éreznek olykor feszítő késztetést, hogy mindenféle arra érdemtelen dolgot gyömöszöljenek egyik legszűkebb testnyílásukba, nevezetesen az orrukba. Gyerekeknél ez a fajta érdeklődés és a „mindenáron ki kell próbálnom a tuszkolást” érzés még csak-csak érthető, bár súlyos következményekkel járhat, mégis azt gondolnánk, felnőtt korunkra ezt azért már mindnyájunknak sikerül kinőni. Úgy tűnik mégsem.

T-REX ÉS A FÉL JURASSIC PARK

Nem szép dolog lenyúlni a gyerkőc játékát, de ha valaki felnőtt korára mégis mérhetetlen vágyat érez arra, hogy megfejtse ezen különleges ősi lények eredetét, javasoljuk a széleskörű szakirodalom tanulmányozását. Igaz, a dínók titokzatos világát hosszú évek óta folyamatosan kutatják a hozzáértők, egyet viszont már biztosan tudhatunk: nem az orrunkból kerültek elő és nem is kívánnak oda visszamenni, plasztik kivitelben meg végképp!

Cikk2_NazalisKimitdugDino1

TITOKZATOS KÖVEK

Bizonyos köveknek sokszor gyógyító és ezoterikus hatást tulajdonítunk, és lássuk be, egyiket-másikat valóban csodálatos formájúra színezte-csiszolta az anyatermészet. De bármi is legyen a kövek megteremtésének célja, biztosan nem az, hogy azokat az orrunkba dugdossuk. Szépek is, simák is, és az orrunk misztikus két kis lyuka bizonyára csábító a cseppnyi kis kavicsoknak, de higgyük el, nincs semmi, amiért a kövek jobban éreznék magukat az orrüregünkben, mint a Duna-parton. Ne bolygassuk a természetet, hagyjuk meg a maga csodás környezetében azt, ami odavaló!

Cikk2_NazalisKimitdugKovek2

TOLLAK ÉS EGYÉB ÍRÓSZERSZÁMOK

Hiába az online világ, amikor már mindenki e-mailen, chaten, Viber-en, Facebookon kommunikál, a tollak és egyéb íróeszközök hétköznapjaink részét képezik még ma is. Igaz, a tollat és ceruzát már ritkán vesszük kezünkbe, de azon esetekben, amikor éppen a hétvégi bevásárlólistát pingáljuk a tapadós cetlire, míg gondolkodunk a családi ellátmány mennyiségén, véletlenül felcsusszanhat a penna. Nem mondjuk, hogy sűrűn megesik, illetve inkább azt mondjuk, ritkán érkeznek hozzánk ilyen típusú problémával páciensek, mert ha megtörténik, inkább az ijedtség nagyobb, mint az okozott kár. Probléma akkor van, ha a ceruza végéről leválik és beragad a radír, vagy kupak nélkül jön vissza a Rotring.

Cikk2_NazaliskimitdugCeruza3

SPAGETTI, SÓS MAGOK ÉS SÜLTKRUMPLI

Az ennivaló orrban való elhelyezése talán az egyik legbosszantóbb dolog a világon. Egyrészt azért, mert az étel nem játék, másrészt rém gusztustalan! Az orrüreg és a száj ugyan össze van kötve egy átjárható üreggel, de ez nem azt jelenti, hogy ezen a bonyolult labirintuson keresztül kell megoldani a táplálkozást! Mindezen túl felmerül a kérdés, hogy aki az ételt ennyire nem becsüli, vajon hogyan értékeli az élet egyéb létfontosságú „ajándékait”?

Cikk2_NazaliskimitdugSSS4

VATTAPAMACS ÉS ZSEBKENDŐ

Sokunkkal megesik, hogy vérezni kezd az orrunk, ezért zsebkendőből pici trombitát csavarunk, és az így kapott cafadékot orrunkba nyomva bízunk benne, hogy mielőbb eláll a vérzés és az egyéb váladékozás. Haladókat láttunk már fültisztító pálcikával is serénykedni, melynél erősen fennáll a veszély, hogy a végén lévő vattapamacs egy része – vagy sokszor az egész – felcsúszik az orrüregbe és ott ragad. Ilyenkor az eltávolításhoz sosem szabad további alternatív eszközöket – mint például szemöldökcsipesz, olló vagy kihegyezett ceruza, esetleg kötőtű – bevetni, mert sokkal nagyobb bajt okozunk magunknak, mint gondolnánk!

Cikk2_Nazaliskimittud_Vattapamacs5

Fenti modellek tanulságként kerültek rögzítésre, és javasoljuk messze-messze tartózkodni ezek gyakorlásától! Az orrunknak megvan a maga speciális funkciója, mégpedig az, hogy biztosítsa a szervezet megfelelő oxigénhez való jutását. Ettől függetlenül megeshet és kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor valami – akár egy idegen test orrüregbe jutása – megakadályozza azt, ilyen helyzetben viszont feltétlenül hozzáértő fül-orr-gégész szakember beavatkozása szükséges, hiszen az életünk is múlhat rajta!

ezustfenylogo

Forrás: Fotó / Pinterest

Szerző: Eat, Move & Smile


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .


Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika