SZÍVÜGY – EGYSZER ÉLÜNK!

Cikk3_SzivugyBorito1.jpg

Ugyan több vallás is cáfolja ezt a tényt, mi eddigi tapasztalataink alapján – mások szemében kissé maradian – mégis úgy gondoljuk, érdemes erre az aktuális egy életünkre fókuszálnunk, mert hiába is lenne több, azokról nem tudunk. Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy testünk legfőbb mozgatórugója, a szívünk, ami éjt nappallá téve folyamatosan dolgozik, pumpál, és éjszaka is csak pihenő üzemmódra csendesül hogy biztosítsa számunkra az ÉLETET magát, megérdemli a törődést. Nézzünk néhány egyszerű, könnyen kivitelezhető szív-karbantartó ötletet, amit talán testünk motorja is meghálál.

A SZEX VAJON MI?

Lehet mosolyogni, szemérmesen szempillákat rebegtetni, de egyrészt ez a fajta együttlét életünk alapja, másrészt tudományosan bizonyított, hogy azoknál, akik egy hónapban egyszer, vagy valami számunkra felfoghatatlan oknál fogva ennél is ritkábban élnek szexuális életet, 45%-kal magasabb arányban fordul elő szívinfarktus, mint azoknál, akik heti két-három alkalommal gyakorolják ezen típusú testmozgást. Az edzések és a szex között tudományos eredményüket tekintve csupán annyi a különbség, hogy az edzést ruhában végzik.

Cikk3_SzivugySzex

NE HABOZZUNK, BABOZZUNK!

Az ételek megválasztásával is sokat tehetünk szívünkért! Napi egy csésze rostban gazdag fehér-, fekete-, tarka és vörösbab, lencse, vagy csicseriborsó fogyasztásával nem csak a megfelelő fehérjebevitelt biztosítjuk, de hosszú távon fogyasztva csökkentik a vérnyomást. Salátához adva, raguként elkészítve vagy éppen levesbe főzve tökéletes kiegészítője lehet étrendünknek!

Cikk3_SzivugyBab

MÉLY LEVEGŐ!

… mondogatjuk magunknak, másoknak, amikor azt érezzük, kerül felfele szépen az „i”-re az a pont. Amikor azt érezzük, valakit olyan szépen meg tudnánk ütni. Nem véletlenül használjuk ezt a kifejezést, hiszen a lassú, mély lélegzetvétel hozzásegít bennünket vérnyomásunk csökkentéséhez. Ha mérni szeretnénk mély levegővételeinket, akkor kiindulásként 30 másodperc alatt próbáljunk meg 6-szor jó mély levegőt venni, majd ugyanebben a tempóban kifújni. Figyeljük meg, hogy ezen technikával dühünk is elszáll. Ha a pozitív oldalát nézzük, hogy olykor nehéz emberekkel vagyunk körülvéve, jusson eszünkbe, ha sokat gyakoroljuk, jó esetben hozzáállásunk, hirtelen reakcióink is hatékony változáson mehetnek keresztül anélkül, hogy bárkit is – akárcsak verbálisan is – bántalmaztunk volna.

Cikk3_SzivugyMelylevego1

A KUTYA MEG A FÁJA!

Az ebtartás óriási felelősség, és hosszú-hosszú évekre szóló kötelezettséget jelent, mégis szívünk tekintetében – és persze megannyi másban is – pozitív hatásai a gyakorlatban is érezhetőek. A kutyatartás rendszeres sétával jár, ami ugyan nem ér fel egy edzéssel, de kellően átmozgat, frissíti a vérkeringést, és egészségesen tartja a szívet. Természetesen önmagában a kutyával való közös fűszál-számolgatás nem állja meg a helyét; azért mert kutyát tartunk és naponta háromszor sétálunk (olykor csak tötyörgünk), a helyes táplálkozást és a kellő pihenést nem pótolja, viszont remek kiegészítője lehet szívbarát életmódunknak!

BENNÜNK VAN AZ „X”!

Aki szereti a karaoke partykat, vagy szívesen énekel barátaival úgy igazán, szívből akár az autóban, megnyugodhat, hiszen az éneklés jó hatással van a pulzusszámra, és a szívverések között eltelt időt is pozitívan befolyásolja. Így hát orvosi utasításra kéretik a hangerőt feltekerni, hiszen minél többet ingadozik a pulzus annál nagyobb az esély, hogy kivédjük a szívinfarktust.

Cikk3_SzivugyBennunkvan

CSEND-TERÁPIA

Túl nagy a zaj, folyton csörög, pittyeg a telefon, zúgnak a gépek, az autók, szól a zene. Ha csak nem múzeumban vagy könyvtárban töltjük napunk nagy részét, akaratlanul ki vagyunk téve a zajongásnak. Szervezetünknek szüksége van nyugalomra a regenerálódáshoz, így különös figyelmet kell szentelni magunkra, hogy amikor nap végén letesszük a lantot, körülöttünk valóban minden és mindenki  nyugodjék. Ha ez mégsem olyan egyszerűen megoldható, egy jó füldugó hasznos társunk lehet a pihenésben.

Cikk3_SzivugyCsend

Ha fenti tanácsokat mind megfogadva életmódot váltunk, feltétlenül ügyeljünk a pontok megfelelő sorrendben történő betartására – már csak a bab miatt is – mindamellett, hogy félévente felkeressük orvosunkat egy átfogó vizsgálatért, melyet követően mindannyiunk szíve kellően megnyugodhat.

ezustfenylogo

Forrás: Fotó / Men’s Health, Pinterest, Giphy

Szerző: Eat, Move & Smile


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .


Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika