FEHÉR FOGAK 10 PERC ALATT?

Ezustfeny_Cikk1_Feherfogaktizpercalatt_Borito.jpg

Hihetetlennek tűnik, pedig igaz! A hófehéren elővillanó fogsor már nem csak a hollywoodi sztárok kiváltsága, hiszen a fogászat folyamatosan fejlődő fehérítő palettáján már évek óta itthon is többféle megoldás közül választhatunk. Legyen szó hétköznapi vagy luxus megoldásokról, a piac széleskörűen biztosítja a pénztárcánknak megfelelő lehetőségeket.

ÖRÖK BARÁTUNK, A SZÓDABIKARBÓNA

Szeretjük ezt az egyszerű, szinte minden háztartásban megtalálható, könnyen beszerezhető csodaport, mert hű társunkként nem csak a gyomorégésünket szünteti meg egy markánsabb családi ebédet követően, de a fürdőszobában is hasznosan alkalmazható. A szódabikarbónát helyesen használva finom csiszolóanyagként radírozza le a fogak felületén lévő szennyeződéseket, mint amilyen a méltatlanul sokat bántott vörösbor, a kávé vagy a tea. Ehhez csupán annyit kell tenni, hogy alapos fogmosást követően egy száraz törölközővel megszárítjuk a fogakat, a benedvesített fogkefét belemártjuk a szódabikarbónába, melyet akár ízesíthetünk egy-két csepp fodormenta olajjal , majd 3-4 percen keresztül mintha fogat mosnánk, dörzsöljük vele fogainkat, kifejezetten fókuszálva az elülső területre, de nem elhanyagolva természetesen a hátsó szekciót sem, nehogy a végén az őrlők megsértődjenek.

Érdemes a „beavatkozás” előtt a szódabikarbónát kisebb tálba kiönteni, hogy könnyen bele tudjuk mártani a fogkefét. Mint ahogy egyéb beavatkozásoknál, itt is javasoljuk a mértékletességet; a szódabikarbónával való tisztítást-fehérítést maximum heti 1-2 alkalommal végezzük!

Ezustfeny_Cikk1_Feherfogaktizpercalatt_1

EPER, EPER, EPER!

Ki gondolná, hogy ez a mennyei gyümölcs még erre is jó?! Való igaz, az eper érését figyelembe véve csak időszakosan vethetjük be, és  még ha sok-sok tíz percbe is telik mire látható hatást eredményez, jó tudni, hogy az eper majszolása hosszú távon fehér fogakat eredményezhet. Hatása a gyümölcsben lévő folsav erejében rejlik, ami egyben tisztítja, másrészt bevonatot képez a fogak felületén, így védve azokat a különböző káros hatásoktól. Egy ideig.

A hatást fokozza, ha az epret szódabikarbónával összeturmixoljuk, ami egy tökéletesen természetes alapanyagú, tisztító és fehérítő fogkrémet eredményez! Ha ezt választjuk, a pici epermagok miatt arra kell csak vigyázni, hogy mindig legyen nálunk fogselyem, mint Julia Robertsnek a Micsoda nő! című filmben!

Ezustfeny_Cikk1_Feherfogaktizpercalatt_21

Ezustfeny_Cikk1_Feherfogaktizpercalatt_22

ÍGY FEHÉRÍTENEK A PROFIK!

Ha tutira akarunk menni és fogaink hófehér csillogását nem bíznánk a népi hiedelmeken alapuló szóbeszédekre, válasszunk profi szakembert és egészítsük ki a féléves dentálhigiénés kezelést fogfehérítéssel! A kettőt kombinálva hatékonyságuk is nő, hiszen az alapvető, megelőző jellegű szájhigiénés vizsgálatot követően a fogakon lévő fogkő eltávolításra kerül, majd a különböző fehérítő eljárások közül fogorvosunkkal együtt választhatjuk ki, melyik típusú fehérítési módszerrel érnénk el a számunkra tökéletes végeredményt. A fogfehérítés fájdalommentes, és szerencsére már „hazavihető” formában is elérhető.

Félévente egyébként is célszerű ellátogatni fogorvosunkhoz egy általános, átfogó vizsgálat kapcsán, így célszerű ezen alkalmakra időzíteni a fogfehérítést is. Ha így teszünk, megelőzhetjük a fogak romlását, az esetleges ínysorvadást, nem beszélve arról, hogy azután már mi is bátran nevethetünk a nagyvilágra! Akár mint Julia Roberts…

Ezustfeny_Cikk1_Feherfogaktizpercalatt_3

ezustfenylogo

Forrás: Fotó / Pinterest

Szerző: Eat, Move & Smile


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .


Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika