EGÉSZSÉGTELEN TRENDEK – A DIVAT HIBÁJA AZ EGÉSZ?

Cikk11_EgeszsegtelentrendekBorito.jpg

Legyen divat a megelőzés! A vásárlás – gondolunk itt első sorban a ruhák, cipők, táskák és egyéb mesés kiegészítők beszerzésére -, lehet egészséges, vagy akár egészségünkre ártalmas is. Az aktuális divat követése önmagában még nem okoz problémát, hiszen mindenki maga dönti el, mibe fekteti a különleges, vagy éppenséggel hétköznapi darabokra szánt összeget. A kincsek funkcionalitását tekintve viszont már érdemes odafigyelni, hogy az adott darab, legyen az a százhuszonkettedik lábbeli – férfiaknál ez a hetedik pár -, egy vadító fehérnemű, vagy akár egy túlpromtált bizsu, milyen mértékű egészségügyi károsodásokat okozhat szervezetünkben.

A TÖKÉLETES FEHÉRNEMŰ

Kezdjük mindjárt a fehérneműnél, hiszen annak fontosságára már anyánk is rávilágított gyermekkorunkban: „Fiam, ha utcára lépsz, legyen rajtad rendes bugyogó, mert mi lesz ha baleset ér, és elvisz a mentő!” Az összefüggést bár nehezen értettük, hiszen orvoshoz menet az ember kiemelten figyel a vizsgálat előtti tisztálkodásra, viszont maga a szituáció, hogy a jóslat beteljesedése esetén vajon melyik orvos vagy mentőtiszt lesz pont a fehérneműnkkel elfoglalva, örökös vita tárgya marad köztünk. Tény, a fehérneműt célszerű jól megválasztani, hiszen mind alapanyagát, mind fazonját tekintve  egész napos kényelmet és higiéniát kell biztosítson számunkra. Az alsó készüljön pamutból, legyen légáteresztő, hogy ne csak a bőrirritációt, de az esetleges bakteriális fertőzéseket is el tudjuk kerülni. Hölgyeknél kiemelten fontos a melltartó, hiszen az optikai tuningot ötvözni kell a praktikummal is. A melltartó, fűző vásárlásánál szintén legyen szempont a kényelem, az anyagminőség és az alkatunknak megfelelő méretválasztás. Természetesen döntő tényező lehet a viselésre szánt időtartam: nem mindegy, hogy a kiválasztott termék csak „bemutató darab”, vagy basic  tétel lesz-e fiókunkban. egészségtelen

CSŐNADRÁG – TAROL A SKINNY

Bár sokáig mi sem tudtuk eldönteni, kinek áll ez jól egyáltalán, idővel valahogy megszokta a szemünk, sőt, olykor még magunkra is pattintjuk a szűk nadrágot. Túl a látványon és egy esetleges szemkárosodáson,  amit egy rosszul megválasztott méret miatt kivillanó fehérnemű „pompája” okozhat -, egészségügyi okai is vannak, hogy korlátozottan javasoljuk a szűk nadrág, illetve a szűk szoknya viselését. Több órán keresztül hordva ugyanis elszoríthatja az ereket, nyomhatja a hasat, mely mind a vérkeringés, mind a bélrendszer működésében hosszú távú problémákat okozhat.

egészségtelen trendek

HA SZORÍT A CIPŐ

Milliószor hallottuk, sőt, tapasztaltuk is: bizonyos cipők egy dologra tökéletesek: kocsiba be, kocsiból ki. Egyikben-másikban tipegve ez is őrült nagy munka, éppen csak ülni jó benne, de azt is csak akkor, ha nem veszik észre, hogy az asztalterítő biztos takarásában kibújtunk belőle. A cipő megválasztása nagyon fontos. A férfiak sosem értik, miért van szüksége egy nőnek több varázslatos pár topánra,  pedig a válasz egyszerű. Azért, hogy a gyönyörűre sportolt-pedikűrözött lábaikat minden nap más-más cipőbe bújtatva óvják, őrizzék, hogy azok hosszú távon egészségesen szolgálják majd őket. Legyünk proaktívak, és előzzük meg a bütykök, a gerinc-, és térdfájdalmak, valamint a magas sarkakon való tipegés okozta izomrövidülés kialakulását. Iktassunk be gardróbunkba néhány kényelmes darabot, ami lábfejünknek megfelelő kialakítású, és ne féljünk azokat hordani a magassarkú-mentes időszakokban.

egészségtelen trendek

VÁLLBEDOBÓS TÁSKA

Gyűlöltük az iskolatáskát, mert ez annak idején egyáltalán nem volt menő. Amikor csak lehetett és a szülők vigyázó szeme már nem kanyarodott utánunk, fél vállra vettük a hátitáskát, és azzal menőztünk az iskoláig. A félvállas táskahordás azóta is megmaradt, és néhányan képesek vagyunk annyi fontos holmit – tárcát, határidőnaplót, laptopot, telefont, töltőt, tízórait és uzsonnát belepakolni, ami nem csak egy teljes katonai hadtestnek elég, de bejelez az anyósülés, hogy be kell kapcsolni a biztonsági övet. Szelektáljuk a táska tartalmát, válogassuk meg, mi az, ami valóban fontos (nyilván minden) és mi nem, de legalábbis váltogassuk a táska helyét vállainkon, kezünkben, mert ha nem tesszük, hosszú távon súlyos váll-, hát-, nyak-, és gerincsérülést okozhat a túlsúlyos, helytelenül viselt, imádott kiegészítőnk.

egészségtelen

TÚLMÉRETES ÉKSZEREK

A divatos ékszerek pompásan feldobják outfitünket, ehhez kétség sem fér. Az oversize, nehéz kiegészítők viszont megterhelik fülünket, nyakunkat, ezzel fejfájást, vérszegénységet, vagy álmatlanságot okozhatnak. Ha piercing viselésére vágyunk, mindenképpen hagyjuk szakorvosra annak elhelyezését, és szánjunk kellő időt a karbantartásra, hiszen higiénés szempontból a piercingek viselése hatalmas veszélyfaktort jelenthet.

trendek

Sokszor hagyjuk, hogy divat iránti elkötelezettségünk elsőbbséget élvezzen egészségünknél, még ha egy-egy darab viselése akár hosszú távon egészségromláshoz is vezethet. Legyen cél  a megelőzés, mert ha már megfelelő táplálkozással odafigyelünk étrendünkre, rendszeresen járunk orvosi ellenőrzésekre és még a szükséges heti mozgás mennyiségét is sikerült beiktatnunk életmódunkba, ne a divat oltárán áldozzuk fel azt, ami számunkra mégis csak a legfontosabb: az egészségünk! ezustfenylogo

Forrás / Fotó: Google, Pinterest, Stlye Pantry

Szerző: Eat, Move & Smile


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .


Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika