Nyaki ultrahangvizsgálat

nyakiultrahang2.jpg

Az ultrahangkészülék olyan, magas frekvenciájú hanghullámokat bocsát ki, amelyek nem hallhatóak az emberi fül számára, azonban a testszövetek felé továbbítva segítenek a belső szervekről való elektronikus képalkotásban. Bár az ultrahangos vizsgálatokat radiológus szakorvos végzi, az ultrahang a röntgennel szemben nem jár sugárterheléssel, így segítségével mindenfajta kockázat nélkül állapítható meg az egyes szervek mérete, illetve fedezhetők fel gyulladások vagy más elváltozások. Éppen ezért akár pajzsmirigyproblémákról, akár a nyaki érrendszer megbetegedéseiről van szó, az ultrahangos képalkotás nagy segítségül szolgál a komolyabb betegségek kiszűrésében.

 

Az ultrahang felhasználási területei általánosságban

Az ultrahangos technológiát a legtöbben a várandósság alatti vizsgálatokból ismerik, azonban az ultrahang a test legkülönbözőbb részein hatékonyan alkalmazható különböző kóros növedékek feltérképezésére és a belső szervek állapotára. Az ultrahanggal leggyakrabban vizsgált betegségek közé tartozik a máj és a lép megnagyobbodása, a vese- vagy epekő, a nyirokcsomók elváltozása, a húgyúti szervek, a herék, illetve a prosztata betegségei vagy éppen a bélrendszer kóros tünetei.

 

Ultrahangvizsgálatot indikáló szakterületek:

 • belgyógyászat
 • nőgyógyászat
 • urológia
 • endokrinológia
 • ortopédia
 • kardiológia
 • fül-orr-gégészet
 • sebészet
 • érsebészet
 • reumatológia
 • gasztroenterológia

Mikor lehet szükség nyaki ultrahangra?

Talán az egyik legszokatlanabbnak tűnő terület, amelyen ultrahangvizsgálatot végezhetünk, az a nyak, noha pajzsmirigy-megbetegedések esetén jó segítségül szolgál a diagnózis felállításához. Legyen szó a pajzsmirigy megnagyobbodásáról, ciszták vagy göbök kialakulásáról, esetleg gyulladásokról vagy éppen rákos megbetegedésről, az ultrahangvizsgálat során nagy pontossággal meghatározható az egészségügyi probléma.

 

Nyaki erek vizsgálata

Ultrahanggal mindemellett a nyak ereiről is képet kaphatunk, így diagnosztizálható az érelmeszesedés mértéke, illetve megállapítható a trombózis esetleges jelenléte. Mivel az ultrahang segítségével sikeresen különbözethetők meg a különböző szövetek sűrűsége, nem csak a tömör szervek alakváltozását, de a folyadékok tulajdonságai is meghatározhatók, így a véráramlás csökkenése vagy esetleg megszűnése is.

Ultrahangvizsgálatra vagy dopplervizsgálatra van szüksége? Jelentkezzen be klinikánkra mindössze néhány hattintással!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika