A fülzsír szerepe a fül egészségében

ear-exam_C8QXIJZDCF.jpg

Az emberi test roppant okosan van kitalálva, és még az olyan bosszantónak ható apró részletei is, mint például a fülzsír – vagy más néven fülviasz –, fontos funkcióval bírnak. A fülzsír hatékonyan védi a hallójáratot, amelynek a bőrében található mirigyek termelik ezt a kenőcsállagú, sárgás-barnás anyagot: segíti a hallójárat tisztulását, és elejét veszi a kiszáradásnak.

Amikor a fülzsír gondot okoz, és eldugítja a fület, az jellemzően emberi hiba, ami a helytelen tisztálkodás vagy a felesleges piszkálás eredménye. Sokszor és sok helyen találkozhatunk azzal a fontos üzenettel, hogy ne dugjuk be a hallójáratba a fültisztító pálcikát, mert ezzel csak visszatoljuk a fülzsírt a hallójárat mélyére, ami ott tömörülni kezd, és végül akkora mennyiségben gyűlik össze, hogy eldugítja a járatot. A helyes fülmosás aranyszabálya nagyjából a következő: olyan mélyen mossuk meg a fülünket a hallójáratnál, amennyire a kisujjunk befér.

Fülmosás: megoldás a fülzsírdugó eltávolítására

A nem megfelelő tisztítás mellett persze egyéb okai is lehetnek a fülzsírdugó kialakulásának: eleve keskeny hallójárat, amiből nehezen ürül a fülviasz, hallókészülék vagy füldugó gyakori használata, és így tovább. De bármi miatt is alakul ki, egy roppant egyszerű és fájdalommentes, de mindenképp orvos által végzett beavatkozással pillanatok alatt visszakaphatjuk a hallásunkat – ez pedig a fülmosás. A szakszerűtlen beavatkozás elkerülése végett az otthoni praktikák helyett mindenképp bízzuk orr fül gégész szakorvosra a kifecskendezést, mert ez jelent garanciát arra,m hogy se a hallójárat, se a dobhártya ne sérüljön.

A fülmosás menete

A fülmosás voltaképpen egy öblítés, amit testhőmérsékletű vízzel végez a szakorvos. A szükséges mennyiségű vizet egy nagyméretű fecskendővel juttatja be a hallójáratba, ami aztán visszafolyik a fül alatt tartott tálba, de az öblítés történhet fülmosó applikátorral is. A víz feloldja és kimossa a felgyülemlett fülzsírt, a beavatkozás fájdalommentes, gyors és azonnali eredményt hoz.

Ha Ön is halláscsökkenést vagy dugulást tapasztal, foglaljon időpontot fülészetünk tapasztalt szakorvosaihoz, és szabaduljon meg a kellemetlen problémától gyorsan, biztonságosan!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika