Így csökkentse az ekcéma tüneteit a téli hidegben is!

Igy-csokkentse-az-ekcema-tuneteit-a-teli-hidegben-is_kep2.jpg

Az ekcéma, vagy másnéven atópiás dermatitisz száraz, viszkető kiütéseket okozó bőrbetegség. Pontos kiváltóokát máig nem sikerült megtalálni, azonban a legtöbb esetben sejthető, hogy bőrirritáció, allergia, genetikailag öröklődött érzékenység, fertőzések vagy egyszerűen a száraz levegő okozza.

Az ekcéma a hazai lakosság 2-7%-át érinti, így az allergiához vagy szénanáthához hasonlóan gyakori betegség. Tünetei gyermek- és felnőttkorban is jelentkezhetnek, ám ha ezek felismerése után tudatosan viszonyulunk kezelésükhöz, azok jelentősen enyhíthetők.

Az ekcémások bőrgyulladása télen a legerősebb, ezért ebben az időszakban fokozottan ügyelni kell a hatékony megelőzésre. A bőr ilyenkor megfelelő hidratálás hiányában kirepedezik, amit sok, testhez simuló ruha még inkább irritálhat. Lássuk, hogyan csökkenthetők az ekcémás tünetek a téli hónapokban, és mikor lehet segítségünkre egy bőrgyógyászat Budapesten!

Zuhanyozzunk gyorsan, igyunk több vizet!

A hideg hónapokban csábító lehet hosszú, forróvizes fürdőt venni, azonban az ekcémás bőrnek ez rendkívül rosszat tesz. A rövidebb fürdőkkel nemcsak a környezetünket védhetjük, hanem a bőr kiszáradását is megelőzhetjük. Ne becsüljük alá mindemellett a belső hidratáció szerepét, hiszen rendszeres vízfogyasztással csökkenthetjük az ekcémás tüneteket. Fogyasszunk naponta legalább másfél-két liter vizet!

Hidratáljuk bőrünket természetesen!

Bőrünket fürdés közben a forró víz mellett ugyanennyire irritálhatják a nem megfelelő tisztálkodószerek is. Használjunk olyan tusfürdőket vagy szappanokat, amelyek nem tartalmaznak természetellenes adalékanyagokat, és alkoholmentesek! Ha mégis kirepedezik a bőrünk, ajánlatos olyan testápolókrémeket használnunk, amelyek nem csupán hidratálnak, hanem pótolják bőrünkből a zsírokat is. A komolyabb tünetek esetén alkalmazandó megfelelő készítményekről, lokális szteroidokról kérje bőrgyógyásza tanácsát!

Használjunk megfelelő mosószert!

Az ekcéma tünetei télen sok esetben éppen azért erősödnek fel, mert bőrünk szinte minden része folyamatosan érintkezik ruháinkkal. Ez önmagában is okozhat bőrirritációt, azonban, ha az általunk használ mosószer vagy öblítőszer allergiás reakciót vált ki bőrünkből, a tünetek tovább fokozódnak. Használjunk olyan tisztítószereket, amelyeket kifejezetten érzékeny bőrre fejlesztettek ki!

Figyeljünk oda a napi vitaminbevitelre!

Télen kevesebb napfényhez, így kevesebb D-vitaminhoz is jutunk, ezért fontos, hogy ilyenkor ezt mi biztosítsuk szervezetünk számára. Az édesburgonya, a sütőtök, a halak és a különböző gombák remek D-vitamin-forrást jelentenek. A súlyosabb ekcémás tünetek esetében mindemellett fényterápiával, az UV-sugárzás mértékletes pótlásával is fokozható a szervezet D-vitamin-termelése.

Amennyiben bőrgyógyászati segítségre, tanácsra van szüksége, foglaljon időpontot online!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika