Hogyan küzdjünk a szemölcsök ellen?

Hogyan-kuzdjunk-a-szemolcsok-ellen_1_edit.jpg

Többféle szemölcs létezik, melyek nagy részét a humán papilloma vírus különböző fajtái okozzák. Ahhoz, hogy a szervezet maga is képes legyen felvenni a harcot a szemölcsökkel, jól működő, erős immunrendszerre van szükség, azonban a továbbfertőzés megelőzése miatt mindenképpen érdemes bőrgyógyászati beavatkozás keretében eltávolítani a kínzó bőrelváltozásokat.

Melyek a leggyakoribb szemölcsök?

A szemölcsök legelterjedtebb típusa az úgynevezett közönséges szemölcs, vagy más néven verruca vulgaris. A karfiolszerű kinézetéről könnyen megismerhető, borsó méretű szemölcstípus színe lehet barna, fehér vagy éppen szürke. Ezek a szemölcsök a kézfejen, az ujjakon, a térden, de akár az arcon is előfordulhatnak.

Az uszodaszemölcsök a gyerekek körében leggyakrabban megjelenő szemölcsök. Ez a típus az uszodák vizében rendkívül könnyen fertőz, amihez elég egy-két apró hámsérülés, hogy a szemölcsöt okozó vírus a bőrbe kerüljön. Ez a szemölcstípus legtöbbször a háton, a karon vagy a lábon jelenik meg. A másik, főleg gyerekeknél, illetve fiataloknál előforduló típus a futószemölcs. Ez a lapos szemölcstípus általában az arcon, a kézfejen, illetve az alkaron jelenik meg.

Egyéb szemölcstípusok

  • Az úgynevezett lógó szemölcsök hosszúkás alakúak, fehér színűek, és főleg az arc környékén jelennek meg.
  • Bizonyos szemölcstípusok jóindulatúak, és a kor előrehaladtával jelennek meg. Ilyenek az úgynevezett szeborreás szemölcsök.
  • A belülről növekedő talpi szemölcsök nagy fájdalmat is okozhatnak.
  • A szemölcsök agresszívebb típusát képviselik a nemi szemölcsök, amelyek főleg szexuális úton terjednek.

Szemölcs eltávolítás bőrgyógyász segítségével

Bizonyos szemölcsök idővel maguktól is elmúlhatnak, és kezelésükre elterjedtek a különböző házi praktikák is, ám nem mindegy, hogy a gyógyítás milyen hatékonysággal működik. A probléma elnyújtása vagy szemölcsök figyelmen kívül hatása veszélyes is lehet, hiszen a bőrkinövések elterjedhetnek testünkön vagy meg is fertőzhetünk velük másokat.

A szemölcsöket sebészileg is ellehet távolítani, leégetni vagy sebészi ollóval levágni, ám ezek a módszerek könnyen hagyhatnak maguk után sebeket. Nagyobb méretű szemölcsök esetében hegesedés nélkül alkalmazható, ám kisebb fájdalmat okozó megoldás lehet a lézeres eltávolítás. A szemölcs eltávolítás leghatékonyabb módja ugyanakkor a -196 oC-os folyékony nitrogénnel történő fagyasztás, aminek hatására a kezelést követő nagyjából egy hét után leesik a bőrkinövés.

Ha testén szemölcsöket vesz észre, semmi képpen se piszkálja, hiszen ezzel a vírusokat más bőrfelületre is átviheti. Minél kevesebb szemölcs van a bőrén, minél koraibb stádiumban veszi észre a megbetegedést, a kezelés annál gyorsabb és hatékonyabb lehet. Foglaljon időpontot szemölcs eltávolításra online felületünkön!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika