Óvatosan a fülpiercingekkel!

Ovatosan-a-fulpiercingekkel_2_edit.jpg

Egyszerű divathóbort, vagy az egyéniségünk kifejezője? Trendi kiegészítő, vagy egyfajta lázadási szimbólum? Sokan sokfélét gondolnak a piercingekről, amik – nem kizárólag –, de főleg a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendenek. Sokszor még a lyukasztással járó fájdalom, és a belövést követő utólagos kellemetlenségek sem tudják eltántorítani őket. Ha megszületik az elhatározás egy kamaszban, mit sem ér a szülői szigor vagy tiltás, de egy felelősségteljes felnőttet is bármikor cserben tudnak hagyni az észérvek, ha önkifejezésről, esetleg egy stílusváltást követő extrémebb megjelenésről van szó. Pedig a különféle testékszerek gyógyulási ideje akár hosszadalmas is lehet, mi több, a nem megfelelő, nem steril eszközökkel történő lyukasztás, a silány minőségű testékszer, a rossz higiénia komoly egészségügyi kockázatokkal járhat. Itt van máris egy példa, a fülpiercing esete, ami nem összetévesztendő a fülbevalóval (a fülbevaló a fül lágy részébe kerül, a piercing a porcosba).

Fülkagyló-betegségek és fertőzések melegágya

A fülpiercing nem egyszerű fülbevaló vagy klipsz. Számos típusa ismert, annak megfelelően, hogy a fül melyik porcos részébe lövetjük. Pedig alapvetően a porcos részeket nem arra találták ki, hogy azokban ékszereket viseljünk. A fülporcba fúrt lyuk nagyon könnyen elfertőződhet, ami egyenes utat jelent a porchártya-gyulladáshoz, ez pedig nem ritkán deformációkat és egyéb betegségeket okozhat a fülkagylóban. Ha pedig megtörténik a baj, már mit sem ér az otthoni fertőtlenítés, és sok esetben már a piercing eltávolítása sem oldja meg azonnal a problémát. Ilyenkor már fül-orr-gégészeti magánrendelésre érdemes menni, ahol az esetek többségében célzott antibiotikumos kezelésnek vetik alá a pácienst, miután alaposan kivizsgálták a problémát. Nem szólván arról, hogy köztudottan a fül teljes felülete akupunktúrás pontokkal van körbevéve, amik az egész szervezetet képesek mozgásba hozni. Ha rossz helyre kerül a fülpiercing, nem csak a fület, de egyéb testrészeket és szerveket is károsíthatunk. Summa summarum: fülbevaló igen, de a fülporcba lőtt piercing már meggondolandó. Persze senkit sem szeretnénk lebeszélni róla, inkább arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy ha mégis belevágnánk, fokozottan ajánlott hozzáértő szakemberhez fordulni, így kisebb a kockázat is.

Hosszabb gyógyulási idő, nagyobb odafigyelés

Mivel a fülpiercing gyógyulási ideje igen eltérő – másképp gyógyul egy Daith-piercing, amit a belső fülkagyló hídjába szúrnak, és másképp jön helyre az, ami a felső porcredőbe kerül –, ezért nagyon fontos, hogy a belövést követő hosszú hetekben az előírtak szerint tartsuk tisztán, óvjuk a külső hatásoktól, és kezeljük megfelelően. Még lyukasztás előtt győződjünk meg arról, hogy a felhasznált piercing valóban orvosi fémből készült, mert a fül ilyen extrém esetben biztosan nem tolerálja majd az olcsóbb bizsukat. Figyeljünk oda a rendszeres és alapos sebkezelésre, és ha bármilyen rendellenességet tapasztalunk, azonnal forduljunk szakemberhez!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika