Fogszabályozás felnőttkorban – sosincs késő belevágni

Fogszabalyozas-felnottkorban-–-sosincs-keso-belevagni_kep1.jpg

Sokan hiúsági kérdést csinálnak belőle. Vannak, akik a kellemetlenségtől, fájdalomtól szeretnék megkímélni magukat. Egyesek pedig nehezen hiszik el, hogy felnőttkorban is korrigálható még úgy a fogak helyzete, hogy azzal esztétikailag tökéletessé váljék a fogsor.

A fogszabályozás nem életkori sajátosság

Rossz beidegződés, hogy az emberek többsége a fogszabályzókat azonnal a gyerekkorral hozzák összefüggésbe. Vagy nekünk is volt, vagy nem, de sokan csak egy kedves copfos kislányt tudnak fogszabályzóval elképzelni, egy irodában dolgozó, esetleg vezető beosztásban levő felnőttet – akit a nap nagy részében komolyan kell venni – már nem. Pedig a felnőttkori fogszabályzásnak egyre több követője van.

fogszabályozás felnőttként

Esztétikai vagy egészségügyi fogszabályozás?

Az esetek többségében a páciensek bizonyos kor fölött esztétikai fogszabályozásra érkeznek a rendelőkbe. Leggyakrabban a frontális fogak elhelyezkedése zavarja őket. Mivel ezek úgynevezett kirakat fogak, ezért beszédnél, mosolynál jól láthatóak az adott rendellenességek, amiket viszont a megfelelő szakember felkeresésével, és az általa javasolt fogszabályozási móddal könnyen lehet korrigálni.
Viszont egészségügyi okai is lehetnek annak, ha valaki felnőttkori fogszabályozásra adja a fejét. Állhat a háttérben az alsó és felső fogsor rossz érintkezése, egyes fogak túlzott terhelése (ami hosszú távon fogkárosodáshoz vezethet). Sőt, az sem kizáró ok, ha az ember túl van már 1-2 fogpótláson. Sokszor kifejezetten ajánlott, hogy a pótlások tehermentesítéséért rövidebb-hosszabb időre a páciens fogszabályzót kapjon, ami a fogfelület tehermentesítésével tartósabb fogpótlást eredményezhet.

Szó sincs ijesztő „fémes” mosolyról

A technológia fejlődésének hála, ma már nem csak szinte észrevétlen maradhat egy-egy fogszabályozó típus, de még a felnőtt páciensek esetében is jelentősen rövidebb időre kell számítani, ha szóba kerül az a bizonyos sokak által feltett kérdés: kb. mennyi ideig kell hordani a fogszabályzót? Mivel minden eset teljes mértékben egyedi, ezért nincs aranyszabály arra, hogy mennyi ideig tart majd a fogszabályozás. Lehet félév, de lehet kettő is, mégis nagyon nagy általánosságban elmondható, hogy a felnőttkori fogszabályozás nagyjából másfél-két évig tart.
Jó hír, hogy napjaink fogszabályzói sokkal esztétikusabbak, mint azok a bizonyos régi, fém alapanyagúak, amiktől sokan annyira rettegnek. Viszont minden fogszabályzó alaposabb tisztántartást igényel, ergo, több idő lesz egy fogmosás, az borítékolható. A speciálisabb szájhigiénia fogszabályzó hordás esetén nem ajánlott, hanem szigorúan kötelező.

Ha rászánja magát, a fogszabályozási árakról érdeklődjön választott szakorvosánál!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika