Az anyajegy az ezoterika tükrében

fantasy-beautiful-gypsy-girl-fortune-teller-woman-reading-future-magical-tarot-cards.jpg

A néphiedelem szerint, ha a várandós nőt a terhesség második felében valamilyen testi behatás éri, akkor a baba testén is ugyanazon a helyen keletkezik majd anyajegy. A középkorban az adott testrésztre utaló zodiákus csillagjegy elemzésével gyakorolták az anyajegy-jóslást, és egyes ezoterikus nézetek a mai napig úgy tartják, hogy az anyajegyek színe, formája, mérete és elhelyezkedése különböző tulajdonságokra utal.

Ezek szerint a világos színű anyajegyek szerencsés életutat, a sötétebbek nehézségeket, a kerek formájúak jó tulajdonságokat, míg a szögletesebbek hiányosságokat jeleznek. A szemen lévő anyajegy a bölcsességet és a becsületességet szimbolizálja, a homlok a sikeres élet és párkapcsolatok jele, a jobb halánték különleges tehetséget, az áll pedig hosszú életet jelez.

A jobb kéz a takarékoskodásra való hajlamot, a csukló szerény, de magas intelligenciát, a bal oldali borda öntelt jellemet, a jobb comb hűtlenségre való hajlamot, míg a boka humorosságot mutat.

 

Az anyajegy eltávolítása

Az anyajegyeket erős UV-sugárzás, vagy a pigmenttermelő sejtek helyi működési zavarból eredő csoportba rendeződése hozza létre. Normál esetben az anyajegy egy veszélytelen, jóindulatú bőrelváltozás, ami többnyire kis méretű, kerek, szimmetrikus, egységes színű, jól körülhatárolható és szabályos, geometriai szélekkel rendelkezik.

A rosszindulatú festékes bőrrák (melanoma malignum) a legtöbb esetben újonnan jelenik meg a bőrön. Az anyajegy csak viszonylag ritkán és főleg irritáció hatására (dörzsölés, szúrás, vágás, erős napsugárzás) alakul át melanomává. A szövődmények megelőzése érdekében kiemelten fontos, hogy rendszeresen figyelemmel kísérjük anyajegyeinket, és tisztában legyünk a rosszindulatú elváltozásokra utaló jelekkel:

  • aszimmetrikussá válik
  • megváltozik a színe, sötétebb vagy világosabb lesz, pigmentációja egyenetlen lesz: fekete, sötétbarna, világosbarna, kékes-szürke, piros, opálos, fehér árnyalatok jelennek meg
  • megváltozik a határa, növekedésnek indul, terjedelmes lesz, vagy körvonala, széli része egyenetlenné (szabálytalanná) vagy kiemelkedővé válik, megvastagodik
  • viszket, vérzik, váladékozni kezd, kisebesedik, vagy csomó jelenik meg benne.

Amennyiben valamilyen fent említett gyanús jelet észlel, azonnali hatállyal javasolt bőrgyógyász szakember segítségét kérni. A folyamatos irritációnak, sérülésnek kitett helyeken pedig megelőzés céljából kiemelten ajánlott az anyajegy eltávolítása és a szövettani vizsgálat elvégzése.

Ha szeretné anyajegyét ellenőriztetni vagy eltávolíttatni, forduljon hozzánk bizalommal, magán sebészeti rendelőnk a hét minden napján nyitva tart!

 

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika