A fogpótlás eredménye: az életminőség jelentős javulása

2024-03-25 by nposition
pexels-shiny-diamond-3762468.jpg

A foghiány hosszú távon rágási nehézségekhez és komoly egészségügyi, fogászati és pszichológiai problémákhoz vezethet. Mindezek megelőzése érdekében kulcsfontosságú, hogy a lehető leggyorsabban fogorvoshoz forduljunk, és megfelelő megoldást találjunk. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a fogpótlás jelentős mértékű – átfogó javulást eredményez az életminőségünk terén – cikkünkben részletesen bemutatjuk Önnek, hogy milyen pozitív hatásokra számíthat.

 

Ép fogazat – testi-lelki egészség

A tökéletes fogpótlás az élő-ép fogazatunkkal egyenértékű rágási és esztétikai funkciót tud betölteni.

A fogpótlás jótékony hatásai:

  • Az ép fogazat optimális működése: az alsó és a felső fogazat, illetve a bal és a jobb oldal csak együtt tud teljes értékű, ép működést biztosítani. Fontos tudni, hogy már egy fog tartós hiánya is káros hatással lehet a többi fogunkra és az egész fogsorunkra.
  • A csontleépülés és a fogbedőlés megakadályozása: az elvesztett fogak helyén fokozódhat a csontleépülés, ami akár meg is akadályozhatja a későbbi implantációt. A foghiánnyal ellentétes oldalon túlzott terhelés érheti a fogakat, és a foghiány helyére bedőlhetnek a szomszéd fogak.
  • A rágóképesség helyreállítása: A foghiány csökkent rágóképességet okozhat, és ezáltal a gyomor nem tudja megfelelő módon megemészteni az ételt, ami komoly gyomor- és bélrendszeri problémákhoz: savasodáshoz, székrekedéshez, puffadáshoz, refluxbetegséghez vagy fekélyhez, végső soron daganatos betegségekhez vezethet. A megfelelően emésztett ételből a szervezetünk csökkent mértékben tudja csak kinyerni a fontos vitaminokat és tápanyagokat, ami hosszabb távon az immunrendszer gyengülését okozhatja.
  • Megfelelő nyáltermelés, emésztés és méregtelenítés: Megfelelő rágás esetén a nyáltermelésünk kiegyensúlyozott lesz, ami segíti az elfogyasztott étel felőrlését és megemésztését, de fontos szerepet játszik a méreganyagok kiválasztásában, illetve a vírusok és baktériumok elleni védekezésben.
  • Megfelelő szájhigiénia: a jobb szájhigiénia csökkenti bizonyos betegségek kockázatát. (pl. légúti fertőzések, szív-é és érrendszeri betegségek, cukorbetegség)
  • Megfelelő hangképzés: a frontfogak hiánya a hangképzés romlását eredményezheti.
  • Az arc harmóniájának helyreállítása: a foghiány miatt torzulhat, vagy beeshet az arc.
  • Egészséges mosoly és önbizalom: a foghiány stresszt, lelki zavart okozhat. Az ép fogsor és a jobb szájhigiénia egészséges önbizalmat és önfeledt mosolyt biztosít, ami pozitív hatással van a mentális jólétre minden tekintetben.

Magánklinikánkon – empatikus hozzáállással, biztonságosan és fájdalommentesen – személyre szabott – optimális fogpótlási megoldásokat biztosítunk Önnek bármilyen mértékű foghiány esetén. Tegye meg az első lépést életminősége javítása és az önfeledt mosoly érdekében – jelentkezzen be fogászatunkra telefonon vagy online – várjuk szeretettel!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika