Várhatóak-e árváltozások a fogorvoslásban?

doctor-gdf4e6aeb3_640.jpg

Ahogy az élet minden területén, az energia-, és a nyersanyag árak drasztikus emelkedése valamilyen mértékben valószínűleg a magánorvoslás terén is tükröződni fog. Természetesen az infláció tetőzése jelenleg még nagyon sok tényezőn múlik, például az üzemanyagárak rögzített hatósági árától is. A COVID járvány idején történt kényszerű lezárások miatt a termelés és a gyártás is csökkent, a szükséges nyersanyagok és alkatrészek nem mindig állnak rendelkezésre.

Mindezen negatív hatások a mai napig érezhetőek az orvosi műszerek előállítása terén is. Az alapanyaghiány és a fuvarozási költségek növekedése miatt az orvosi készülékeket gyártó cégek is folyamatosan emelik az árakat a világ minden részén. Sajnos az ukrán-orosz konfliktus a problémát tovább súlyosbíthatja, hiszen mindkét ország jelentős exportőre az orvosi műszerek gyártásához szükséges nyersanyagoknak (réz, vas, palládium, platina).

Így a fogorvoslás terén is számíthatunk változásokra, melyek az árak tekintetében hátrányosan érinthetik a betegeket. Ami a fogszabályozást illeti, általánosságban elmondható, hogy a többi szolgáltatással hasonló mértékű drágulásra számíthatunk. Természetesen ezt jelenleg még nem lehet pontos számadatokban is kifejezni, és a kezelés és a fogszabályozó készülék típusától függően az árak terén esetenként akár nagyobb eltérések is lehetnek.

Az energia-, és nyersanyagár-változások másrészről növekvő rezsiköltségeket eredményeznek magánklinikánkon is. Ugyanakkor törekszünk arra, hogy betegeink számára a lehető legkisebb pluszterhelést jelentse mindez, és semmiképpen se járjon együtt a szolgáltatások és lehetőségek csökkenésével. Szándékaink szerint a kényszerű áremelések terhét a különböző szolgáltatási területek között úgy osztjuk majd el, hogy azt betegeink csak kis mértékben vagy ne érezzék, és így semmiképpen se kelljen lemondaniuk egy-egy fontos egészségügyi szolgáltatás igénybevételéről. Tekintettel a fogszabályozás hosszabb folyamatára, arra is külön figyelmet kívánunk szentelni, hogy időközben ne változzon a megrendelt szolgáltatás ára.

Amennyiben szeretne hozzánk bejelentkezni fogszabályozásra, javasoljuk, hogy a fenti okokra való tekintettel is, tegye meg mielőbb, vagy forduljon hozzánk bizalommal, és kérjen tőlünk időpontot konzultációra!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika