Urológiai magánrendelés – mire számítson?

Urologiai-maganrendeles_mire-szamitson_1_edit.jpg

Az orvosi vizsgálatok közül talán az urológiai vizsgálat az, amit a betegek a legtöbb fenntartással kezelnek. Nem véletlenül, hiszen az urológus szakorvos által kezelt betegségek döntő többsége intim jellegű, így ezekhez sokaknál társul szégyenérzet és hallgatás. Nem szabad azonban, hogy a rossz beidegződések miatt gyógyítható betegségektől szenvedjen az ember. Orvosaink a lehető legnagyobb megértéssel és szakértelemmel kezelik betegeiket.

Mivel foglalkozik az urológus?

Az urológus nemi és húgyúti problémákkal foglalkozó szakorvos, aki legtöbb esetben férfi, de sok esetben női betegekkel is foglalkozik. Az urológus mindkét nem esetében vizsgálja a húgyhólyaggal, húgyutakkal, vesékkel kapcsolatos problémákat, amelyek mellett a férfiaknál a herék és a prosztata megbetegedéseit is kezeli.

Vizelési panaszok

A leggyakoribb urológiai panasz nők esetében az inkontinencia, kiváltképp a menopauza után gyakran jelentkező stresszinkontinencia, mely fizikai aktivitás hatására történő váratlan vizeletvesztést jelent. Részletes kivizsgálás után ezek a panaszok sok esetben konzervatív kezelési módszerekkel, életmódbeli változtatással kezelhetők. Amennyiben az ilyen gyógymódok nem járnak sikerrel, a gondok megszüntetésére hatásos lehet az anti inkontinencia (TOT) műtét is.

Férfiak esetében az akadozó, nehézkes vizeletürítés, gyenge vizeletsugár a leggyakoribb tünet, amit a legtöbb esetben a prosztata megnagyobbodása okoz. Ilyen esetben a vizelési inger sűrűn jelentkezik, ami a páciens számára rendkívül kellemetlen. A prosztatamegnagyobbodás egyéb tünete lehet a húgyhólyaggyulladás, a vizeletpangás vagy éppen az inkontinencia is. Amennyiben a prosztata túlságosan megnagyobbodik, a húgycső elzáródhat, és vizelési képtelenség is jelentkezhet.

Amiről igenis illik beszélni

Az egyik olyan urológiai probléma, amit a legnagyobb hallgatás övez, az a férfiak merevedési zavara. Ha ez fiatalabb korban jelentkezik, többnyire pszichés gátlás okozza, azonban – főleg a kor előrehaladtával – lehet általános érbetegség velejárója is. Éppen ezért életmentő is lehet, hogy a merevedési zavart észlelő betegeink időben orvoshoz forduljanak, hiszen a panaszok jelentkezése utáni pár évben gyakori a szívinfarktus vagy az agyvérzés megjelenése is.

Lappangó probléma lehet a prosztatarák, amely korai stádiumban akár tünetmentesen is jelentkezhet. Ezért fontos, hogy a veszélyeztetett korcsoporthoz tartozó, 40 év fölötti betegeink rendszeres szűrővizsgálaton vegyenek részt. A prosztatavizsgálat során az urológus szakorvos a végbélen keresztül tapintja ki a dülmirigyet, és ha daganatot észlel, ultrahangos módszerrel, vérvétellel, CT-vel vizsgálja, esetleg biopsziának veti alá.

Hogyan készüljön az urológiai vizsgálatra?

Az urológiai magánrendelésre mindenképpen hozza magával a korábbi vizsgálatok során kapott leleteit, és készítsen listát aktuálisan használt gyógyszereiből. Vizsgálat előtt jó, ha iszik néhány pohár vizet, hiszen ilyen módon a húgyhólyag ultrahanggal könnyen megtekinthetővé válik, és szükség esetén a rendelés alkalmával vizelet is produkálható. Amennyiben úgy érzi, ideje volna a kivizsgálásnak, foglaljon időpontot urológiai magánrendelésünkre online, egyszerűen!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika