Tévhitek a fogszabályozásról

fogsz2.jpg

A fogszabályozás kapcsán számos tévhit él a köztudatban. Se szeri, se száma azoknak a fals információknak, amik szembejöhetnek például az interneten. Az egyik leggyakoribb, hogy fogszabályzót csak gyerekek viselhetnek (felnőttek nem), de ugyanennyire gyakori az is, hogy fogszabályozó készüléket hordani roppant kellemetlen és fájdalmas érzés. A következőkben ezeknek a gyakori tévhitnek eredünk a nyomába, és egyúttal meg is cáfoljuk őket.

 

“Fogszabályzót csak gyerekkorban érdemes viselni, mert olyankor még korrigálhatóak a rendellenességek.”

Sokan azért nem vágnak bele felnőttként, mert tévesen azt gondolják, az ő fogaikat már nem lehet helyrehozni. Pedig a fogszabályozás felnőtt korban is hatásos, így az esztétikai problémák éppúgy kezelhetőek vele, mint a harapási rendellenességek.

 

“Hosszú éveken át kell viselni a fogszabályzót.”

A fogszabályozás időtartama számos tényezőtől függhet, úgy mint a páciens életkora, a kezelendő fogászati probléma típusa, de az is befolyásolhatja, hogy fél évig vagy 2 évig hordjuk, hogy milyen fajta fogszabályozó készüléket választunk, illetve milyet ajánl a szakember.

 

“Fogszabályzót viselni fájdalmas.”

Mivel mindenkinek más és más a fájdalomtűrési képessége, ezért nem szeretnénk határozottan kijelenteni, hogy a fogszabályozás abszolút fájdalommentes. Inkább úgy mondanánk, eleinte még járhat némi kellemetlenséggel, ám az innovatív technológiáknak, a prémiumminőségű, modern és rugalmas fogszabályozó készülékeknek hála, a fogak már kíméletesebben vannak mozgatva, mint a régi fogszabályozók esetében.

 

“A fogszabályozó olyan, mint egy csúnya drótkerítés a szájban.”

Napjaink fogszabályozó készülékei már jóval esztétikusabbak, mint régi, fémes társaik. A technológia fejlődésének hála, ma már szinte észrevétlen is maradhat a fogszabályzó. Léteznek már átlátszó fogszabályzók, de olyanok is, amiket fémallergiások is gond nélkül viselhetnek.

 

“Aki fogszabályzót visel, az nem ehet akármit.”

Ez is téves, mert tulajdonképpen a fogszabályozás csupán egyetlen életmódbeli változással jár, mégpedig azzal, hogy fokozottabban oda kell figyelni a szájhigiéniára. Nincsenek tiltólistás ételek, italok, de a megfelelő szájápolásra muszáj időt szánni.

 

“Aki fogszabályzót visel, annak a kellemetlen szájszaggal is együtt kell élnie.”

Valóban gyakoribb jelenség a halitózis, vagyis a rossz lehelet azok körében, akik fogszabályzót viselnek. Ez azért van, mert náluk gyakoribb a szájnyálkahártya-gyulladás, hiszen olykor irritálhatja is a fogszabályzó ezt. Visszautalva az előzőekre: annak akinek fogszabályozója van, fokozottan fontos odafigyelnie az előírt szájhigiéniára.

 

“Csak a maradó fogaknál érdemes a fogszabályozással foglalkozni.”

Gyakori a szülők körében, hogy csemetéjüket csak akkor viszik fogszabályozásra, ha a tejfogak után már kijöttek a végleges fogaik. Érdemes viszont már a fogváltás közben/előtt felkeresniük a szakembert egy konzultációra, hiszen bizonyos eltérések kifejezetten korai kezelést igényelnek. Ilyen például a keresztharapás.

 

A legjobb fogorvosokat választaná gyermeke vagy saját maga számára? Válassza klinikánkat, és jelentkezzen be fogszabályozó kezelésünkre online!

 

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika