Sleep endoszkópia – alvás alatti endoszkópos vizsgálat


JELENLEG NEM ELÉRHETŐ

Alvás alatti fül-orr-gégészeti endoszkópos vizsgálat

A SLEEP endoszkópia lehetőséget teremt a vizsgáló orvos részére, hogy alvás közben tárja fel a horkolás valódi helyét és okát és ennek megfelelően tervezze meg a leghatékonyabb terápiát a horkolás megszüntetéséhez.

SLEEP ENDOSCOPIA – ALVÁS ALATTI ENDOSZKÓPIA FOLYAMATA MAGÁNKLINIKÁNON:

Első lépésként mindenképpen egy konzultáció szükséges!

Alvás alatti endoszkópia előtti konzultációhoz a szabad időpontjainkat itt láthatja:


Az alvás intravénás anesztézia segítségével jön létre. Az altatás során egy orron keresztül levezetett flexibilis endoszkóp segítségével tekintjük meg, hogy mely részek azok amelyek elzáródnak , hol alakul ki a horkolás.


BŐVEBBEN A VIZSGÁLATRÓL:


Gyógyszerindukálta alvásendoscopiás vizsgálat

A horkolás a populáció jelentős hányadát (8-27%) érinti. Ez a jelenség nem csak a beteget magát, de a környezetét is zavarhatja. Az alvásfüggő légzészavarok egészségre gyakorolt hatása a mindennapokban fáradtságként, koncentráció és teljesítményzavarként is jelentkezik, hosszútávon azonban súlyos következményekkel szív-érrendszeri, pszichés problémák kialakulásával járhat.

A garat izomzata az izomtónus és mozgás következtében éber állapotban dinamikus szerepet játszik a légzésben, táplálkozásban és hangadásban. Természetes alvás során annak mélységétől függően ezen izomcsoportok elernyedhetnek. Kóros esetben a garat petyhüdtsége, a létrejövő nyomáskülönbségek és a levegőáramlás okozta szöveti vibráció alvásfüggő légzészavarok, horkolás kialakulásához vezethetnek. 

A gyógyszer indukálta alvásendoscopiás vizsgálat a horkolás funkcionális vizsgálómódszere, melynek során a betegnél intravénás gyógyszer adagolásával érünk el a fiziológiás alváshoz hasonló állapotot. Ebben az alvó állapotban orron keresztül levezetett vékony, száloptikás kamerás eszközzel, fiberoscoppal vizsgáljuk a felsőlégutak teljes hosszát. Ezáltal megállapítható, hogy a horkolási hang pontosan hol és milyen mechanizmussal képződik, valamint felmérhető az obstrukció mértéke.  Az alvásfüggő légzészavarok terápiája komplex, mivel a horkolás eredete különböző lehet, ezért a kezelési lehetőségek is eszerint változnak.

Ez a topodiagnosztikai vizsgálat segít a felmerülő terápiás lehetőségek hatékonyságának megítélésében, illetve az esetlegesen szóba jövő sebészi megoldások indikációjának felállításában.

Szociálisan zavaró jóindulatú (habituális) horkolással és enyhe OSAS-sal küzdő betegeiknél alvásendoscopiát követően a vizsgálati eredményektől függően különféle sebészi eljárást, minimálinvazív kezelést, illetve segédeszközök alkalmazását tudjuk ajánlani a horkolás terápiájaként. A közepes és súlyos OSAS-ban szenvedő betegeknél a sebészi beavatkozás ugyan a CPAP készüléket nem váltja ki, de a légsínterápiát nehezen toleráló betegeknél segítséget nyújthat a légutak tónusának helyreállításában, javításában.

Minden esetben célunk a vizsgálati eredmények alapján, az adott egyénre szabott kezelési terv felállítása.

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika