Szemölcs – a leggyakoribb bőrkinövés

Szemolcs-–-a-leggyakoribb-borkinoves_FOKEP.jpg

A szemölcsök olyan bőrelváltozások, amely mindenképp fokozott figyelmet igényelnek, mivel minden szemölcstípust vírusfertőzés okoz. Amellett, hogy esztétikailag problémát jelentenek, roppant kellemetlenek és fájdalmasak is lehetnek, és bizonyos változataik kezelés híján nagyobb gondok kialakulásához vezethetnek. Éppen ezért, ha megjelennek a testünkön, célszerű haladéktalanul orvoshoz fordulnunk. A tudomány több mint száz vírusfajt ismer, amelyek előidézhetik ezt az elváltozást úgy a bőrön, mint a nyálkahártyán. A legtöbbjük a HPV-törzsek közé tartozik, ezek okozzák az úgynevezett közönséges szemölcsöket, a futószemölcsöket, de még a condylomát is, amely kezelés nélkül daganatos elváltozásokat eredményezhet.

Szerencsére ma már roppant hatékony eszközök állnak rendelkezésre a sikeres kezeléshez, és a szemölcs eltávolítás rutinbeavatkozásnak számít.

Vigyázat, fertőz!

A szemölcsöt okozó vírusok igen könnyen terjednek, gondoljunk csak az úgynevezett uszodaszemölcsre, amely nevével ellentétben nem is annyira az uszodákban – persze ott is előfordul –, mint inkább a közös használati tárgyakkal és közvetlen kontaktussal terjed. Bizonyos típusú szemölcsök nemi úton terjednek, ezek között találjuk meg a roppant veszélyes HPV 16-ot, amely bizonyítottan összefügg a méhnyakrákkal. De a legtöbb szemölcs esetében sajnos már egy kézfogás is problémás lehet, ha az illető fertőzött, és sérült bőrfelületek érintkeznek.

A szemölcsök lappangási ideje nagyon eltérő, pár héttől több hónapig terjedhet. Noha egyes fajtáik maguktól is meggyógyulnak, nem ajánlott erre várni, hiszen egyrészt nem biztos, hogy ez bekövetkezik, és közben a testünk más területeire is átvihetjük, másrészt a környezetre is veszélyt jelenthetnek, mivel mások is könnyen elkaphatják.

Vegye fel a kesztyűt!

Típustól és stádiumtól függően többféle módszer is létezik arra, hogy megszabaduljunk e kellemetlen, olykor fájdalmas, de minden esetben csúf kinövéstől – viszont mindig kérjük ki szakember tanácsát!

Gyakori, hogy a kenőcs vagy az ecsetelő elegendőnek bizonyul, ami igazán örvendetes, hiszen ez a lokális kezelés fájdalommentes, továbbá mi magunk is elvégezhetjük. Megesik viszont, hogy sebészeti beavatkozásra van szükség, de a kivágás mindig az utolsó módszer, amit érdemes alkalmazni. A szemölcs eltávolítása lézerrel is hatékony, de a fagyasztást követő kaparásos módszer is jó választás lehet.

Klinikánk tapasztalt szakemberei könnyedén és gyorsan megállapítják, hogy az Ön esetében melyik eljárás a leginkább célravezető. Ha szakképzett orvost keres sikeres szemölcs eltávolításhoz, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika