Stressz – a gasztroenterológiai problémák egyik legfőbb forrása

Stressz-–-a-gasztroenterologiai-problemak-egyik-legfobb-forrasa_FOKEP.jpg

Furcsa életet élünk, legalábbis abból a szempontból biztosan, hogy maga az életmódunk vált az egészségünk egyik legfőbb ellenségévé. A teljesítmény- és megfelelési kényszer, ami a munkában és a magánéletben ér minket, az állandó rohanás, a szorongás, feszültség, a természettől való eltávolodás és legfőképpen a stressz, a lazításra való képtelenség éppoly komoly szerepet játszik az egészségügyi gondok kialakulásában, mint a szervi elváltozások vagy az öröklött tényezők. Sajnos kijelenthetjük, hogy sok esetben az életmódunk és a körülményeink diktálta élethelyzetek betegítenek meg minket.

Az emésztőrendszeri problémák okát nemcsak a helytelen étkezésben kell keresni. A stressz – melytől valóban nem könnyű szabadulni – is igen erős kihatással van testünk működésére, és hosszú távon súlyos betegségek kialakulásához vezethet. Ha azt tapasztaljuk, hogy nem javul a rossz közérzetünk, hasi vagy gyomorfájdalom kíséri mindennapjainkat, megváltozik az emésztésünk vagy a reflux tüneteit észleljük magunkon, mindenképp érdemes felkeresni egy felkészült gasztroenterológiát, hiszen az ott dolgozó szakemberek felfedik a probléma okát, és hatékony megoldást nyújtanak annak megoldására.

Mit csinál egy gasztroenterológus?

Az orvoslás minden területén, így az emésztőrendszerrel foglalkozó gasztroenterológiában is kulcsfontosságú a pontos anamnézis, vagyis a kórelőzmény, ami lényegében a kezelések kiindulópontja. Az anamnézisfelvétel során kiderül, mik a páciens panaszai, milyen tünetek miatt fordult orvoshoz, de rögzítésre kerülnek a korábbi betegségek, gyógyszeres és egyéb kezelések, műtétek – gyerekkorig visszamenőleg – mellett az életmóddal, életkörülményekkel, szociális helyzettel, foglalkozással és további faktorokkal kapcsolatos tényezők is. Miután az orvos átfogó képet kap a páciensről, megkezdődhetnek a fizikai és egyéb vizsgálatok.

Noha a gasztroenterológia egyik leggyakoribb beavatkozása a gyomor- és a vastagbéltükrözés, a terület szakemberei sok más vizsgálatot is végeznek. Az emésztőrendszer bonyolult, kiterjedt és sok szervből álló apparátus, a szájüregtől kezdve a nyelőcsövön, gyomron át belekig érinti a májat, a hasnyálmirigyet, az epehólyagot és -vezetéket is. Zavarai a teljesség igénye nélkül: kellemetlen lehelet, reflux, puffadás, hasmenés, székrekedés és a többi, amelyek nincsenek tekintettel sem korra, sem nemre.

Az emésztőrendszeri panaszok súlyos kihatással vannak életminőségünkre, és mindenképp szakember beavatkozását igénylik. Keressen minket bizalommal!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika