Scleroterápiás kezelés visszeresség esetén

vein.jpg

Ahogy a visszeresség mára népbetegséggé vált, a visszérkezelések is egyre gyakoribb érsebészeti beavatkozások közé kerültek. Nem mindig van szükség azonban műtéti beavatkozásra – sok esetben elegendő lehet a vénás tágulatok scleroterápiás kezelése is.

 

Mi az a visszeresség?

A visszerességet egyaránt okozhatja genetikai hajlam, valamint a mozgásszegény, túl sok egy helyben állással járó életmód is. A betegség következtében a vér túlzott mennyiségben, illetve a normálisnál hosszabb ideig tartózkodik a lábakban, így azok nemcsak fáradékonyabbá válhatnak, de az erek is jól látható kozmetikai problémát okozhatnak.

A kezelésre több módszer ismert, azonban a beavatkozás módját minden esetben a visszérbetegség stádiuma határozza meg. Amennyiben a visszértágulatok még korai vagy közepesen előrehaladott stádiumban vannak, és csak kisebb visszereket kell eltávolítani, úgy a scleroterápia az ideális megoldás. A beavatkozás jó kozmetikai végeredménnyel végezhető.

 

A scleroterápiás érsebészeti beavatkozás menete

A scleroterápia lényege, hogy nem műtéti úton távolítjuk el a visszereket, hanem egy speciális anyagot juttatunk a vénákba, amely hatására az érszakaszok felszívódnak. A kezelés során az érsebész vékony tűvel szklerotizáló anyagot juttat a vénába, steril gyulladást okozva az erekben. A folyamat hatására az adott érszakasz falai összetapadnak, és az erek kikerülnek vérkeringésből. Ezzel a módszerrel kizárólag a pókháló- vagy más néven seprűvénák kezelhetők, melyek tágulatai általában 1-3 mm átmérőjűek.

 

A szkleroterápia előnyei:

  • Nem igényel hosszú kórházi tartózkodást, járóbeteg-ellátás keretein belül megoldható
  • Fájdalommentes kezelés, amely nem igényel érzéstelenítést
  • A folyamat mindössze 30-50 percet vesz igénybe
  • A kezelés során rövid felépülési időre lehet számítani

A testmozgás elengedhetetlen a gyógyuláshoz

A beavatkozás után kompressziós harisnya kerül a betegre, amelyet az orvos utasításait betartva egy napig folyamatosan viselni kell. Ezt követően a harisnya napi 5-10 percre levehető, azonban egy hétig ennél több ideig nem szabad eltávolítani a kezelt lábról. A szkleroterápia után legalább négy hétig kerülni kell a forró fürdőt, a napozást, a szolárium használatát, illetve a szaunázást.

A megfelelő regenerációhoz elengedhetetlen a rendszeres, könnyed testmozgás, így már a kezelés befejezése után közvetlenül 20 perc séta javasolt. A rendszeres séták megakadályozzák a vérrögképződést, és segítik, hogy a vér más vénákba áramoljon, így az aktív életmód hosszú távon is segíti a teljes felépülést.

Visszérpanaszai vannak? Jelentkezzen be érsebészeti magánrendelésünkre online!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika