Cikk6_NemmindaranyBorito.jpeg

Hogy az aranyér miről kapta a nevét, tudományos alapokon bizonyára megmagyarázható, mi mégis  azt gondoljuk – tévesen persze -, hogy a betegség névadói pusztán csak szerették volna valami vonzó elnevezéssel elterelni a figyelmet, és némiképp palástolni a problémából fakadó fájdalmat. Az aranyér tipikusan az a betegség, aminek semmi sem jó. Nem jó ha állunk, nem jó ha ülünk, az sem ha eszünk, ha szülünk, szóval egy igazi kekec probléma, ami azért ha kellemetlen is, de kezelhető!

TRÓNBITORLÁS

Mint ahogy általánosságban véve az ülés, úgy a toaletten való hosszas időtöltés sem egészséges. Hiába ez a legnyugalmasabb része a lakásnak, irodának, ahová szívesen elvonulunk ha csendre és néhány perc magányra vágyunk, a hosszas trónolás nem egészséges.

mosdó

Ha az aranyér probléma felütötte fejét, érdemes figyelni a részletekre. Próbáljuk meg kevesebb nyomásgyakorlással véghezvinni a feladatot, válasszuk meg helyesen a toilett papírt – ami puha, színezék-, és illatmentes -, és mosdóhasználat után – amennyiben van rá lehetőségünk – melegvizes mosakodással csillapítsuk panaszainkat. A melegvizes zuhany helyett jól jöhet a puha nedves törlőkendő. A lényeg, hogy feltétlenül tartsuk tisztán a területet, elkerülve a további gyulladást és felülfertőzést.

Királyi dolgunkat megkönnyíthetjük, ha prevenció jelleggel odafigyelünk étkezésünkre, és a szénhidrátban gazdag ételeket elhagyva a rostban gazdag hozzávalókat választjuk. Ez persze nem azt jelenti, hogy le kell mondani mindenről, hiszen a zöldségekben, gyümölcsökben, teljes kiőrlésű gabonában és a megfelelő húsokban, halakban megvan mindaz, ami a szervezet számára szükséges; jól is lakunk tőle és azegészségünket is pozitívan befolyásolja.

Az étkezés mellett fontos a vízfogyasztás. Soknak tűnik a napi 2-3 liter víz (ami semmiképp sem cukros üdítő!), de ezt is meg lehet tanulni, hogyan lehet bevinni a szervezetbe kínlódás nélkül, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy könnyen, erőlködés mentesen végezzük nagyobb dolgainkat.

étkezés

ALTERNATÍV MEGOLDÁSOK

Az aranyér helyi kezelésére jól alkalmazhatóak a kortizon tartalmú kenőcsök, melyek gyógyszertárban, drogériában elérhetőek. Ha a kenőcs beszerzése adott pillanatban gondot okoz és nincs a közelünkben egy patika sem, főzzünk filteres teát! A teában található tannin összehúzó és gyulladáscsökkentő hatású, ezért a problémával érintett felületre meleg állapotában helyezve enyhíti fájdalmunkat. Felmerülhet a kérdés, hogy fekete-, vagy gyümölcstea legyen-e a csillapító gyógyír, de úgy gondoljuk, van az az élethelyzet, amikor ez nem mérvadó. Két dolog fontos: legyen benne tannin és ne legyen tűzforró!

aranyérre

A divat nagyon fontos, hisszük és valljuk mi is! Ha viszont nadrágunkban nem vagyunk egyedül, mert hívatlan aranyér-barátunk is helyet követel magának, válasszunk kényelmes ruhadarabot a gardróbból. Minél szűkebb a nadrág, annál inkább irritálja a területet, melyre teljesen természetes módon vad vakarással reagálunk, további problémákat okozva. Fehérnemű választásakor szintén fontos, hogy puha, légáteresztő pamutból készüljön, így biztosítva komfortérzetünket.

alsónemű

Ne feledjük, hogy akár kezdeti, akár előrehaladott stádiumban van problémánk, mindenképpen keressünk fel szakembert, aki megvizsgálva a problémás területet, személyre szabottan segít, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb megoldást. 

ezustfenylogo

Forrás: Fotó / Pinterest, Google

Szerző:  Eat, Move & Smile


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .


Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika