Néhány szóban a fogpótlások megfelelő ápolásáról

allami-vagy-magan-fogorvos_fokep.jpg

Az, hogy fogra vagy implantátumra rögzített fogpótlásunk van, még nem jelenti azt, hogy ezekkel már ne kellene foglalkoznunk. Sőt, fogápolás és szájhigiénia szempontjából fokozottan fontos, hogy a koronákat, hidakat, implantátumokat kétszer olyan nagy odafigyeléssel gondozzuk. A még alaposabb tisztítás kulcsfontosságú, hiszen a fogpótlások felületén is megtelepszik a lepedék, ami pedig zöld utat ad a fogkőnek, az ínygyulladásnak, a fogszuvasodásnak. Tévedés azt hinnünk, hogy a pótlások nincsenek kitéve efféle veszélyeknek: ha a fogpótlást és az azt körbevevő területet nem tisztítjuk kellő alapossággal, azzal nem csak egészséges fogaink épségét veszélyeztethetjük, de akár fogpótlásunknak is rövid időn belül búcsút inthetünk. Ezért bármilyen pótlásról is legyen szó, fogorvosunk 3 fontos dologra szinte biztosan felhívja majd a figyelmünket.

Fogselyem és/vagy fogköztisztító kefe használata kötelező
Van, amikor az alapos fogmosás is kevés. Ilyenkor jön jól, ha elérhető közelségben fogselyem és/vagy fogköztisztító kefe is van. A pótlások mellé/alá is beragadhatnak az ételmaradékok, amelyekhez csak fogselyem,fogköztisztító kefe segítségével férhetünk hozzá. Fogtisztításkor nem csak a belső-, külső- és rágófelületre kell koncentrálnunk, hanem a fogközökre is.

Napi kétszer mindenképp mossunk fogat
A fogselyem vagy a fogköztisztító kefe használat mit sem ér, ha elnagyoljuk vagy olykor elhagyjuk a fogmosást. Az elektromos fogkefék a legalkalmasabbak a fogpótlások tisztítására, hiszen ezekkel a fogkefékkel az íny vonalán is rendkívül alaposak tudunk lenni. A napi kétszeri fogmosás pedig kötelező.

Rendszeres fogászati kontroll
Ugyan nem kötelező, de nagyon ajánlott bizonyos időközönként a fogorvosi kontroll. Amúgy is, de ha egy vagy több fogpótlásunk is van akkor különösen lényeges, hogy a megfelelő szájhigiénia mellett rendszeresen járjunk szűrővizsgálatra is. Örökérvényű szabály, hogy ha már fáj, akkor általában nagyobb a baj, úgyhogy ezt megelőzve érdemes évi két alkalommal felkeresnünk a fogorvosunkat. Így nem csak jelentősen megnövelhetjük a fogpótlások élettartamát, de egészséges fogainkat is megóvhatjuk.

És egy ráadás jó tanács
Ha a fogtisztítást és a fogpótlások ápolását valóban komolyan vesszük, a szájvizet sem mellőzhetjük szájhigiéniai rutinunkból. A szájvíz azzal fejti ki jótékony hatását, hogy csökkenti a baktériumok jelenlétét a szájüregben. Ma már szájvízből számos típus kapható, így válaszhatunk akár célzottan, például az ínybetegségek kezelésére vagy szájszag és szájszárazság ellen is.

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika