Ne féljünk a gyomortükrözéstől!

stomach-pain-g131695ec9_640.jpg

Vannak olyan orvosi vizsgálatok, amelyeknek már a puszta említése is megijeszti az embereket, és a vélt negatív képzetek miatt inkább el sem mennek ezekre – de legalábbis az utolsó utáni pillanatig halogatják –, jóllehet az adott vizsgálat elvégzése kulcsfontosságú szerepet játszik a diagnosztizálásban, a betegség hatékony kezelésében, és végső soron a felépülésben. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy beszéljünk erről a jelenségről, hiszen minden páciensnek tudnia kell, hogy a félelemből fakadó halogatás csak ront a helyzeten, miközben maga a félelem rendszerint csak prekoncepciókon alapul, és az adott beavatkozás korántsem jár akkora stresszel vagy fájdalommal, mint képzeljük. Ilyen vizsgálat a gyomortükrözés is, amitől a legtöbb ember szorong, miközben a véltnél jóval kevesebb kellemetlenséggel jár, ugyanakkor adott esetben elengedhetetlen lépés a gyógyuláshoz vezető úton.

 

Hogyan történik a gyomortükrözés?

A gyomortükrözés célja a felső tápcsatorna, a nyelőcső, a gyomornyálkahártya, valamint a nyombél elváltozásainak felkutatása. Ha a betegségekre utaló tünetek a gyógyszeres vagy egyéb kezelések ellenére sem javulnak, vagy éppen tovább romlanak, mindenképp szükség van a diagnosztikus célú gastroscopia elvégzésére.

Fontos tudni, hogy az éhgyomorra végzett vizsgálat gyorsan zajlik, mindössze pár percig tart. Endoszkóppal végzi a képzett szakorvos, amihez egy rugalmas csövet vezet le a nyelőcsövön át a gyomorba. Természetesen előtte spray-vel érzésteleníti a garatot, így megszűnik a garatreflex, a páciensnek nem kell attól tartania, hogy öklendezni fog. Mindeközben a szájba helyezett harapásgátló gondoskodik arról, hogy ne harapjon rá az endoszkópra.

A szakorvos azt is elmondja, hogy milyen technikákkal csökkenthető, kerülhető el a vizsgálat során esetlegesen fellépő hányinger: fontos, hogy a páciens az orrán keresztül lélegezzen, és az is hatékony, ha az eszköz garaton történő átvezetése során nagyot nyel. A rövid tükrözés során a páciens fekvő helyzetben van, arca lefele fordul, így a nyál kifelé és nem lefelé folyik a garatba, ami ugyancsak csökkenti a hányinger érzetét.

 

Akár altatásban is végezhető

Emberi tulajdonság, hogy az ismeretlentől félünk a legjobban, de ha tudjuk, mire számíthatunk, mivel jár egy adott vizsgálat, és milyen technikákkal tehetjük könnyebbé, máris oldódik a szorongásunk. Mindezek ellenére vannak, akik altatásban szeretnék elvégeztetni a gyomortükrözést, és olyan klinikát választanak, ahol erre lehetőségük van – az Ezüstfény Magánklinika gasztroenterológiáján Ön belátása szerint dönthet, hiszen egyaránt lehetősége van hagyományos és az altatásos vizsgálatra is. Keressen minket bizalommal!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika