Milyen panaszokkal kell proktológushoz fordulni?

proktologia-blog_edit.jpg

A proktológia szó hallatán azoknak, akik ismerik ezt a nem túl gyakran használt – görög eredetű – kifejezést, azonnal egy kellemetlen, kínos vizsgálat jut eszükbe. Mert a proktológia a végbél és annak betegségeire specializálódott szakterület, így máris érthető, hogy miért rezzen össze önkéntelenül is az emberek többsége, ha vizsgálati időpontja van egy proktológushoz. Ideje azonban a területet övező félelmekkel, tabukkal, szégyenkezésekkel leszámolni, hiszen proktológust felkeresni sem kínosabb, mint nőgyógyászhoz menni vagy a férfiaknak urológiai vizsgálaton részt venni. Nem érdemes halogatni  még egy egyszerűbb kivizsgálást sem, illetve alkalmanként a rendszeres szűrővizsgálatokkal is sokat tehetünk az egészségünkért, jólétünkért.

Mivel foglalkozik a proktológia?

Az általános sebészet egyik speciális szakterülete a proktológia, ami végbél betegségeinek diagnosztizálásával, vizsgálatával foglalkozik. A végbél betegségei közé sorolandó, a népbetegségként is számon tartott, rendkívül kellemetlen és olykor nagyon fájdalmas külső és belső aranyér, illetve a sokáig szinte teljesen panaszmentes végbélrák, ami a daganatos megbetegedések sorában az egyik leghalálosabb. A proktológián vizsgálják továbbá a végbél gyulladásával összefüggésbe hozható panaszokat, a jó és rosszindulatú elváltozásokat, valamint a végbélrepedés problémáját is.

Milyen esetben fontos proktológushoz fordulni?

  • végbélfájdalom,
  • hasmenés, véres széklet,
  • viszketés a végbél környékén,
  • nyákos váladékozás,
  • tapintható, szemölcsszerű elváltozás.

Proktológiai megbetegedésekre hajlamosabbak a túlsúlyosak, az ülőmunkát végzők

Bár sokszor nem vezethető vissza egyértelműen ilyen vagy olyan okokra egy-egy végbélt érintő megbetegedés, vannak bizonyos táplálkozási szokással és életmóddal összefüggésbe hozható tényezők, amik egyes embereket hajlamosabbá tesznek a proktológiai betegségekre. A teljesség igénye nélkül ide sorolandó, a fenti alcímben is kiemelt túlsúly és ülőmunka, de gyakoribbak a végbélpanaszok azoknál is, akik rostszegényen étkeznek, vagy akiknek rendszeresebben van székrekedésük, hasmenésük. Időskorban és terhesség alatt/után is gyakoribbak a proktológiai problémák.

Proktológiai magánrendelésünk várja régi és új pácienseit. Magánklinikánkon lehetőség van laborvizsgálatok elvégeztetésére is. Forduljon hozzánk bizalommal!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika