Mikor van szükség fogszabályozásra?

Mikor-van-szukseg-fogszabalyozasra-FOKEP.jpg

A fogszabályozás a mai napig úgy él a köztudatban, mint pusztán esztétikai beavatkozás, pedig annál sokkal lényegesebbek funkcionális céljai. A szakszerű kezeléssel az úgynevezett harapási rendellenességeket szüntethetjük meg, így pedig jó eséllyel elejét vehetjük – egyebek mellett – a fogak szuvasodásának, az ínygyulladásnak és a fogágybetegségeknek, de akár a nyelési, légzési vagy az állkapocsízületi problémáknak, továbbá a gyermekek esetében a nyelvlökéses nyelés, ezáltal pedig az abból adódó beszédhibák kialakulásának is. A rendellenes harapás miatt aránytalanul nagy terhelés éri az egyes fogakat, ami hatással van a rágásra, valamint a fogak tisztítására is, és idővel ezek vezethetnek a nemkívánatos következményekhez.

De milyen életkorban érdemes elkezdeni a fogszabályozási vizsgálatokat és a kezelést? Felnőttkorban már túl késő belevágni? Az alábbiakban ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk.

Ajánlott időben elkezdeni…

Ideális eset, ha gyermekünket 7-8 éves kora környékén elvisszük az első fogszabályozási átvizsgálásra. Ez elsőre talán túl korainak tűnhet, hiszen a fogváltás ekkor még nem zajlott le, ugyanakkor ebben az időszakban nem is a fogak elrendezése, hanem a csontnövekedés szabályozása az elsődleges feladat. Ezzel megelőzhetjük a rendellenes harapás okozta traumát, így annak is jelentősen csökkenhet a valószínűsége, hogy a későbbiek szükség lesz rögzített fogszabályozóra. A fogváltás alatti időszakban nyílik lehetőségünk az állcsontfejlesztésre, illetve a szájpadtágításra, amihez kivehető tágítócsavaros lemezt vagy myofunkcionális trénert alkalmazhatunk.

12 éves kor felett már a rögzített készülékek bizonyulnak hatékonynak, a kezelés pedig jellemzően hosszabb időt, esetként akár 2-3 évet is igénybe vehet.

…de sohasem túl késő

A legújabb technikáknak köszönhetően szerencsére ma már felnőttkorban – akár a nyugdíjas években – is egyre gyakoribbnak számít a fogszabályozás esztétikai és funkciós fogászati beavatkozásként egyaránt. A felnőttkori fogszabályozással helyreállítható a fogsor szabályossága, valamint hatékonyan orvosolhatóak olyan problémák, mint a fogcsikorgatás, a fogletörés vagy az állkapocsízületi fájdalom; emellett a mélyharapás vagy a torlódás okozta fogágybetegségek kezelésében is fontos szerepe lehet. A fogszabályozási kezelés fogpótlást követően is elvégezhető, továbbá az egyéb fogbetegségek sem jelentenek akadályt.

Akár gyermekét hozná el átvizsgálásra, akár Ön tartana igényt fogszabályozási kezelésre, fogászati szakrendelésünkhöz bizalommal fordulhat. Tekintse meg foglalható időpontjainkat!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika