Mikor forduljunk ortopédushoz?

Mikor-forduljunk-ortopedushoz-1200x800-1.jpg

A mozgás a szabadságunk egyik záloga. Bizonyos tekintetben olyan, mint a légzés: nélkülözhetetlen az élethez, minden pillanatban velünk van, de csak akkor veszünk róla tudomást, ha valamiért eltér a megszokottól, nehezünkre esik, netán fájdalmat okoz. Magától értetődőnek tekintjük, hogy ha reggel véletlenül elalszunk, akkor szó szerint kipattanunk az ágyból, kapkodva elkészülünk, lesietünk a lépcsőn és futunk a busz után. Természetes igényünk, hogy a szabadidőnkben nagyokat kiránduljunk a családdal, hosszú sétákat tegyünk a párunkkal, és új dolgokat próbáljunk ki az aktív, tevékeny pihenés területén a barátainkkal.

De hiába tudjuk pontosan, hogy a mozgás az egészségünk egyik kulcsa, az életmódunk sokszor teljesen szembemegy ezzel. Gondoljunk csak az autóban töltött rengeteg időre, az ülőmunkára vagy a testet túlzottan igénybe vevő fizikai tevékenységekre. Egyszer csak észrevesszük, hogy a derékfájdalmunk szinte állandósult, nehezünkre esik leguggolni, a fájdalomtól szinte leszakad a hátunk, vagy a folyamatosan fennálló térdfájdalom miatt már alig mozdulunk ki otthonról.

Nem szabad megvárni ezt az állapotot. Egy jó ortopédus a mozgási szervrendszer szakavatott ismerőjeként nagyon sokat segíthet, legyen szó a csontok és ízületek sérüléséről vagy hibás fejlődéséről, és sok esetben az életminőségünk múlik azon, hogy időben orvoshoz fordulunk-e.

Hogyan segíthet az ortopédus?

A csontváz- és izomrendszert – avagy tartó- és mozgatórendszert – érintő rendellenességek lehetnek veleszületettek vagy szerzettek, de bármelyikről is legyen szó, rendkívül fontos, hogy a panaszok megjelenése esetén mihamarabb keressünk fel egy szakembert. Az ortopédus megállapítja a probléma okát, és ha az elváltozás visszafordítható, a megfelelő kezeléssel akár gyors javulásra is esélyünk van. Sajnos adódhat olyan helyzetis, hogy az elváltozás csak lassítható, de ekkor sem érdemes elodázni a kezelést, mert a tünetek így is enyhíthetők, és a fájdalom is csillapítható.

A leggyakoribb panaszok a hát- és derékfájdalom, a nyaki gerincet érintő panaszok (ami akár fej- és vállfájdalmat is okozhat), valamint a térdízületet érintő fájdalmas elváltozások. A diagnosztizálás sok esetben képalkotó eljárásokkal, esetleg minimálisan invazív módszerrel történik, vagyis nem kell tartani a fájdalmas beavatkozásoktól. Ugyanez igaz lehet a kezelésre is, amennyiben még időben, a kínzó fájdalom állandósulása előtt orvoshoz megyünk.

Ne várja meg, hogy  a panaszai állandósuljanak, és a fájdalom megkeserítse a mindennapjait! Vegye fel a kapcsolatot professzionális ortopédiai magánrendelésünkkel!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika