Miért nem szabad szégyellni az urológiai problémákat?

urologia1.jpg

Az urológiai vizsgálat az egyik legkényesebb téma a férfiak körében. Az urológiai problémák gyakran társulnak szégyenérzettel és különböző gátlásokkal, ezért sok férfi csak akkor megy urológushoz, amikor már komoly panaszokat észlel magán. Hosszú út áll még előttünk, hogy a férfiak leküzdhessék az ilyen vizsgálatokkal kapcsolatos ellenérzéseiket, de fontos, hogy minden férfi tudja: urológushoz járni nem szégyen, hanem az egészségmegőrzés elengedhetetlen része.

Mit is csinál az urológus?

Az urológus első sorban a húgyvezeték, a húgycső, a húgyhólyag, a vese, illetve a férfi nemi szervek betegségeivel és rendellenességeivel foglalkozik. Legyen szó születési rendellenességről, fertőzésekről vagy éppen rákos megbetegedésekről, a húgyútak, a herék, a hímvessző és a prosztata problémáival minden esetben urológust kell felkeresni.

Noha az urológus szakterülete szerteágazó, a leggyakrabban a prosztatarák, prosztatamegnagyobbodás kivizsgálásával keresik fel. Ez a legtöbb esetben az idősebb korosztályt érinti, ám prosztatagyulladás a fiatalabbak körében is gyakran előfordulhat, ezért a rendszeres kivizsgálás minden korosztály körében erősen ajánlott.

Mi történik a vizsgálat során

Amennyiben vizeletürítés közben fájdalmat érez, esetleg véres a vizelete, nehézkessé válik a vizeletürítés vagy épp vizeletvesztést, illetve szexuális diszfunkciót tapasztal, mindenképpen javasolt az urológus szakorvos felkeresése. A vizsgálat kezdetén tájékozódunk a kórelőzményről, a családban esetlegesen előforduló megbetegedésekről, illetve a páciens egyéb betegségéről. Az anamnézis felvétele után következik a prosztatabetapintás, illetve a húgyhólyag, a vesék, a prosztata, a herék, valamint a mellékherék ultrahangos vizsgálata. Az urológiai ellenőrzés része a vizelet és adott esetben a vér laboratóriumi vizsgálata is. Amennyiben a páciens vizeletürítési problémákkal küzd, sor kerülhet a vizeletürítés erősségének és a vizeletmennyiség ellenőrzésére is.

Számoljunk le a szégyenérzettel!

Az urológiai vizsgálatok leggyakrabban a merevedési zavarok esetén társulnak szégyenérzettel. De nem kell, hogy így legyen! A szexuális diszfunkció megjelenése a legkülönbözőbb betegségekre utalhat, ideértve a cukorbetegséget, a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, vagy akár pszichés problémákat, ezért nem szabad, hogy a férfiasság elvesztéseként tekintsünk rá.

Rendszeres urológiai vizsgálattal még idejében kiszűrhetők a komolyabb prosztataproblémák, leküzdhetők a vizelési zavarok, és visszanyerhető a megfelelő erekció. Jelentkezzen be urológia magánrendelésünkre online mindössze néhány kattintással!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika