Hamarosan jön a tél és a vele járó felső légúti megbetegedések.

ful-orr-gegesz-torokgyulladas.jpg

Azt hiszed, tudsz citromos teát csinálni? Ez nem olyan biztos! Sokan úgy hiszik, ha kicsit meghűlnek, fájdogál a torkuk, csak fognak egy bögre tűzforró vizet, teafüvet, mézet, citromot és máris kész a gyógyír. Nos, ők nagyot tévednek! Most szakértő segítségével járjuk körbe a témát.

 Bár a hirtelen lehűlés nemcsak az őszi-téli időszakban fordul elő, mégis, sokan mégis főként ehhez az évszakhoz kötik a megfázásos tünetek, a torokfájás és a rekedtség megjelenését. A különbség ugyanis a nyári és az őszi időjárás páratartalmában és hőmérsékletében rejlik! Míg nyáron a magas átlaghőmérséklet nem kedvez a vírusok szaporodásának, addig az őszi, hűvös idő kedvező körülményt biztosít számukra és könnyedén elszaporodnak a szervezetben. A folyadékfogyasztáson múlik minden!
megfazas-torokgyulladas-natha
Azt gondolná az ember, hogy a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás főleg nyáron fontos. Ez azonban nem így van! „A száj nyálkahártyája nem steril, bizonyos számú kórokozók megtalálhatók rajta, de ezek nem okoznak problémát, amíg egészségesek vagyunk. Abban a pillanatban azonban, ahogy a nyálkahártya kiszárad, máris szaporodásnak indulnak, így – ha nem lépünk fel ellenük gyorsan – meg is betegíthetnek bennünket. Fűtési időszakban fokozottan figyelnünk kell a megfelelő folyadékpótlásra, hiszen ilyenkor a lakások és irodák levegője is szárazzá válik. A napi ajánlott 1,5-2 liter víz és tea fogyasztása biztosítja a megfelelő nyálképzést, amelynek segítségével kordában tarthatók a kórokozók. A betegségek megelőzéséhez járul hozzá a kiegyensúlyozott táplálkozás, és a vitaminok pótlása is. Ezek a már esetlegesen kialakult problémák gyógyulását is felgyorsítják.” – tudtuk meg Dr. Modok János fül-orr-gégész szakorvostól, az Ezüstfény Klinika szakértőjétől.
ful-orr-gegeszet-megfazas

 „Tudom, sapka, sál!”

Sokan nem szeretik túlöltözöttnek érezni magukat, hiszen mostanában – bár a reggelek és esték hűvösek – napközben még kellemes a hőmérséklet és az ember hamar kimelegszik. Pedig épp ezzel sodorjuk magunkat veszélybe! „A réteges öltözködés a legfontosabb, az emberek általában alulöltözik az időjárást. Egy könnyű sál viselése – azon kívül, hogy divatos – megvédi a torkunkat a hidegtől. Bár napsütésben és szélcsendben nem gond, ha nincs rajtunk, de ha elkezd fújni a szél, akkor néhány perc alatt már komolyan átfázhatunk. Ha óvatlanok voltunk, akkor a régi gyógymód, a mézes-citromos tea valóban segíthet átvészelni a betegséget. Egy dologra azonban nagyon figyeljünk! Soha ne lobogó forró vízbe dobjuk a citromkarikát, vagy öntsük a citrom levét, mert a hő hatására C-vitamin tartalma semmivé lesz, és legfeljebb ízesítőként funkciónál. A legjobb, ha a fogyasztásra kész, langymeleg teába tesszük, így valóban betölti küldetését!” – mondta el Dr. Modok János fül-orr-gégész szakorvos.

Ne várjuk a csodát!

Az emberek nem szeretnek orvoshoz járni, sem idejük, sem kedvük nincs a váróteremben üldögélni. De van, hogy nem várhatunk tovább a segítségkéréssel! „Ha kapar a torkunk, reszelős a hangunk vagy fáj a torkunk, néhány napig próbálkozhatunk az otthoni kezeléssel, a méz például propolisz tartalmának segítségével óvja a szájüreg nyálkahártyáját. Ha azonban a kellemetlen tünetek 7-10 napon belül nem enyhülnek vagy múlnak el, illetve a panaszok az első naptól kezdve csak fokozódnak, mindenképpen látogassunk el szakorvoshoz, elkerülendő a nem kívánt és sokszor nehezen gyógyítható szövődményeket.” – javasolja a szakember.

forrás: http://www.kiskegyed.hu/test-es-lelek/megelozes/azt-hiszed-tudsz-citromos-teat-csinalni-ez-nem-olyan-biztos-142405


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .


Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika