Kardiológiai kivizsgálás a szívbetegség korai jelei miatt

kardiologia-szivultrahang.jpg

Sokan úgy gondolják, hogy a különféle szív- és érrendszeri betegségek csak az idősebb generáció számára veszélyesek, viszont számos olyan lappangó szívbetegséget is ismerünk, ami már idős kor előtt is okozhat panaszokat. Sokszor a szív rendellenes működéséből adódó tünetek már évekkel, évtizedekkel korábban is „üzennek”, csak éppen nem vesszük elég komolyan a kardiológiai jeleket. Pedig a prevenció, mint minden más betegség esetében is, a szívbetegségek kezelésében is kulcsfontosságú tényező, így minél korábban felismerjük a jeleket, minél hamarabb foglalkozunk a tünetekkel, annál sikeresebben vehetjük fel a harcot egy-egy szívbetegséggel szemben. Eleinte akár már néhány életmódbeli változással is sokat tehetünk szívünk egészségéért, de ezeknek a hosszú távú előnyeit is élvezhetjük. Kardiológia magánrendelésünkön nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kivizsgálás során, nyomatékosan is felhívjuk pácienseink figyelmét a szívbetegségek korai jeleire. Íme, némi ízelítő azokból a tünetekből, amelyekre érdemes odafigyelni akkor is, ha ezek még csak enyhék, de visszatérőek.

 

Tünetek, amik mögött akár kardiológiai gond is állhat


Fáradékonyság

Bármennyire általános tünetnek is tűnjen, a némi mozgás hatására jelentkező rendszeres fáradtság, a fáradékonyság és a kimerültség mögött sokszor valamilyen szívelégtelenség is állhat. Persze nem az aktív mozgás hatására, a sportolás után jelentkező fáradtságra gondolunk, hanem arra, amikor már két emeletet nem tudunk megmászni kifulladás, levegőkapkodás, heves szívdobogás nélkül.

 

Karzsibbadás
A szívbetegség egyik legegyértelműbb tünete. A bal kar súlyos zsibbadása gyakorta valamilyen szívgondra utalhat, azonban arra is érdemes odafigyelni, hogy a karzsibbadás szigorúan véve nem csak a bal kart érintheti, hanem annak kisugárzó tünete lehet akár lapockák környékén is.

 

Hideg verejtékezés, izzadás
Azt még laikusként is sokan tudják, hogy a hideg izzadás, a nyirkos bőr összefüggésbe hozható az infarktus állapotával is. Ez és a bal kar zsibbadása a két legárulkodóbb jele a rossz keringésnek és az elégtelen szívműködésnek.

 

Bőrelszíneződés
A rossz keringés, ami a szívbetegségek egyik okozója, szemmel látható bőrelszíneződésekkel is összefüggésbe hozható. A kéz és a láb ujjain jelentkező kékes, lilás elszíneződés utalhat valamilyen keringési rendellenességre, amivel érdemes mielőbb kardiológushoz fordulni.

 

Vizesedő, ödémás lábak
Főleg a szív teljesítményének romlásával és érrendszeri problémákkal magyarázható az ödéma megjelenése. Az ödéma tulajdonképpen annak a jele, hogy a szív nem megfelelő sebességgel pumpálja a vért, ezért a rendszeres lábdagadásra is ajánlott odafigyelni.

 

Nyugalmi állapotban is szapora pulzus
Ami fizikai munka, sportolás esetén teljesen normális, az nyugalmi állapotban már adhat okot az aggodalomra. A szapora pulzus mindig kardiológiai kivizsgálást igényel és ez fokozottan igaz akkor, ha nyugalmi állapotban figyelünk fel erre a tünetre.

 

Ne késlekedjen, ha szívproblémákra utaló jeleket tapasztal magán, jöjjön el mielőbb kardiológiai magánrendelésünkre!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika