Hogyan kezelhető a benőtt köröm?

pexels-khairul-onggon-908304.jpg

A benőtt igen gyakori, fájdalmas elváltozás, amelyet azonban megfelelő körömápolással hatékonyan megelőzhetünk. De mit lehet tenni, ha már kialakult a probléma, és az otthoni praktikák helyett valódi, orvosi segítségre van szükség?

A benőtt köröm kialakulása

A benőtt köröm (azaz a körömsánc alá benőtt körömszél) általában a lábujjakon, és főleg a nagylábujjon a helytelen körömvágás, illetve körömápolás következményeképpen jelenik meg. A betegség nagy fájdalommal is járhat, hiszen lágyrészgyulladást okoz, és a folyamatos mechanikus irritáció miatt megfelelő kezelés hiányában a gyulladás mértéke könnyen fokozódhat. A kezeletlen benőtt köröm a körömágy duzzanatát és sarjszövet kialakulását eredményezi, amelyet nem csak állandó, lüktető fájdalom, de váladékozás is kísérhet.

A benőtt köröm oka legtöbb esetben nem más, minthogy a páciens lekerekítette lábkörmei szélét, és a kéz körmeihez hasonló íveket szeretett volna kialakítani. Emellett gyakori kiváltó oknak számíthat az olyan, túlságosan szűk cipők gyakori viselése is, amelyek nem biztosítanak elegendő helyet a lábujjak számára, nyomást helyezve a körmökre.

Hogyan előzzük meg a benőtt köröm kialakulását?

A körmök benövésének megelőzésére a lábujjak rendszeres ápolása, a helyes körömvágásra való odafigyelés, valamint a kényelmes cipők viselése jelentik a leghatékonyabb módot. A kéz körmeivel ellentétben a lábujjak körmeit érdemes minden esetben egyenesre vágni, és nem hagyni, hogy túl hosszúra nőjenek meg. A tágabb, jobban szellőző lábbelik mindemellett elegendő helyet biztosíthatnak az ujjak számára, így is támogatva a körmök egészséges növekedését.

Kezelhető házilag a benőtt köröm?

Amennyiben a betegség még nincs előrehaladott állapotban, úgy a lábujjak fájdalma gyulladáscsökkentő krémek segítségével enyhíthető lehet, azonban mielőtt a páciens maga szeretné megoldani a problémát, érdemes szakorvost is felkeresni. Az első tünetek megjelenésekor sokan a lábkörmök még rövidebbre vágásával akarják megszüntetni a kellemetlen érzést, azonban ez a legtöbb esetben hosszú távon csak még súlyosabb tünetek megjelenéséhez vezet.

A benőtt köröm sebészeti kezelése

Amennyiben komoly tünetek tapasztalhatók, úgy a legtöbb esetben a sebészi beavatkozás jelentheti az egyetlen hatékony beavatkozást. Ez ma már csak a legritkábban jelenti a köröm teljes eltávolítását, hiszen a köröm keskenyítésével látványos eredmények érhetők el. A sebészeti kezelés során eltávolítjuk a lágyrészeket nyomó körömszakaszt, valamint a begyulladt körömsáncot, leszűkítve a körömágyat, és elegendő helyet biztosítva a bőr és a köröm növekedésének.

Ön is kényelmes körülmények között, várakozás nélkül kezeltetné benőtt körmét? Jelentkezzen be sebészetünkre rendelésünkre online!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika