Hogyan érdemes készülni egy hasi ultrahangvizsgálatra?

Hasi-ultrahangra-keszul-Ezeket-mindenkepp-tartsa-be-elotte-FOKEP.jpg

A fájdalom-, és kockázatmentes hasi ultrahangvizsgálat során a szabaddá tett hasi részre először egy zselészerű szagtalan, könnyen eltávolítható, hypoallergén anyagot, ún. kontaktgélt kennek, ami még az érzékenyebb bőrtípusnál sem vált ki allergiás reakciót. A gél segíti a levegő kiszorítását, ezáltal megfelelő közeget tud biztosítani a hanghullámok terjedéséhez.

Ezután a kezelőorvos a vizsgáló fejjel enyhe nyomást gyakorol a géllel bekent, vizsgálandó területen. A hasi ultrahang fekvő testhelyzetben vagy a vesék vizsgálata esetén oldalfekvésben történik, és legfeljebb 20 percet vesz igénybe. A vizsgálatot követően napi tevékenységeinket a megszokott módon folytathatjuk.

 

A hasi ultrahang előtt a következőkre figyeljen oda:

  • Igyon sok folyadékot
  • A vizsgálat elvégzése előtt 6 órával ne fogyasszon szilárd táplálékot
  • A vizsgálat előtti napon kerülje a dohányzást, a cukros és rostos italok, a tej, a kávé, a magas zsírtartalmú és a puffasztó ételek (hüvelyesek, zöldségfélék, szószok, feldolgozott élelmiszer) fogyasztását, mert a belek gáztartalma akadályozhatja a láthatóságot
  • A pontos eredmény érdekében a vizsgálatra telt hólyaggal érkezzen, előtte 2-3 órával a húgyhólyagot már nem szabad kiüríteni
  • A vizsgálat napján csak szénsavmentes vizet fogyasszon
  • A rendszeresen szedett gyógyszereket a vizsgálat előtt csak egy kevés vízzel vegye be!

Ha nem a reggeli, hanem délutáni vagy esti órákban történik a vizsgálat, érdemes megkérdezni, hogy pontosan mikor ehetünk és ihatunk utoljára, illetve, hogy mikor vehetjük be előtte a gyógyszereinket.

Cukorbeteg páciensek számára kiemelten fontos, hogy időpont egyeztetésénél előre jelezzék a betegségüket a megfelelő előkészületek teljesítése érdekében.

A hasi ultrahang magánklinikánkon szombaton és vasárnap is elérhető, forduljon hozzánk bizalommal, és jelentkezzen be a vizsgálatra online vagy telefonos elérhetőségünkön!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika