Hogy sportoljunk érsebészeti kezelés után?

2024-05-17 by nposition
pexels-tirachard-kumtanom-112571-6011771.jpg

Nem egy páciens esetében merülhet fel a kérdés, hogy visszérműtét után milyen gyorsan lehet újra elkezdeni sportolni. Noha a nagy megterhelést igénylő sportágakat érdemes lehet hosszabb ideig kerülni, a testmozgás bizonyos formái könnyen segíthetik a regenerációt. Lássuk, mit érdemes tudni a scleroterápiás kezelések után végezhető edzésformákról!

A scleroterápiás kezelésről általánosságban

A scleroterápiás visszérkezelések során vágás nélkül, egy speciális anyagot a vénákba juttatva távolítjuk el a visszereket. A tűvel a vénákba fecskendezett szklerotizáló anyag hatására az eltávolítani kívánt érszakasz falai összetapadnak, kikerülnek a vérkeringésből, majd felszívódnak. Noha a beavatkozás minimálisan invazív jellegű, igen gyorsan elvégezhető és a kezelés után gyors regenerációval lehet számolni, a korábban megszokott terheléshez érdemes fokozatosan visszatérni.

A scleroterápiás kezelés jellemzői:

  • Néhány naptól egy hétig terjedő felépülési idő.
  • A felépüléshez szükséges kompressziós harisnyát viselni.
  • A kezelést követő egy hétben mindenképpen kerülni kell a sportolást.

Milyen sportágak segíthetik a felépülést?

Általánosságban elmondható, hogy visszérműtétet követően a nagy erőkifejtést igénylő edzésformákat javasolt kerülni. Legyen szó aerobikról, futásról, súlyemelésről vagy éppen az egész testet megmozgató erősítő edzésekről, fontos, hogy csak abban az esetben végezzünk ilyen típusú edzéseket, amennyiben az operáció utáni ultrahangos vizsgálat nem talált vérrögöt.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a műtétet követő időszakban teljes mozdulatlanság javasolt. Éppen ellenkezőleg, a felépülést már közvetlenül a műtét utáni séta is segítheti. A regeneráció gyorsításához, valamint a korábbi erőnlét visszaszerzéséhez az orvos engedélyével gyakori séták vagy elliptikus tréner használata is hozzájárulhat, támogatva a vér áramlását és redukálva vérrögök kialakulásának esélyét.

Javasolt edzésformák visszérműtét után

  • Gyaloglás: A gyaloglás kiváló, alacsony terheléssel járó gyakorlat, amely segíthet javítani a vérkeringést anélkül, hogy túlzottan megterhelné a lábakat.
  • Kerékpározás: A kerékpározás alacsony terhelésű gyakorlat, amely előnyös lehet a visszeres páciensek számára.
  • Úszás: Az úszás hatékony, az egész testet igénybe vevő edzés, amely kíméletes a lábakhoz és támogatja a szív- és érrendszeri egészséget.
  • Ellenállásos edzés: A megfelelő típusú könnyű ellenállásos edzés segíthet a lábak vénáit tartó izmok megerősítésében.
  • Jóga: A jóga javíthatja a rugalmasságot és elősegítheti a relaxációt, támogatva a vénák egészségét és a regenerációt.
  • Tenisz vagy tollaslabda: Ezek a sportok viszonylag alacsony terhelést jelentenek a lábakra, így a felépülés után orvosa engedélyével újra gyakorolhatók.

Visszérpanaszaira keres hatékony megoldást? Foglaljon időpontot érsebészeti magánrendelésünkön

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika