Híd vagy korona? Mikor melyikre lehet szükség?

allami-vagy-magan-fogorvos_fokep.jpg

A fogpótlásnak többféle technikája is létezik, azonban sok esetben nem egyértelmű, melyik mellett érdemes dönteni. Amikor egy foghiányt kell megszüntetni, az implantáció kézenfekvő választásnak tűnhet, azonban más, megfizethetőbb megoldások is léteznek, amelyek szintén kiváló esztétikai végeredményt nyújtanak.

 

Mikor lehet szükség fogpótlásra?

A fogpótlás két legelterjedtebb formája a híd és a korona, melyek más-más esetben jelentenek jó alternatívát a költségesebb, és komolyabb beavatkozást jelentő fogimplantátumok helyett. Hídra abban az esetben lehet szükség, amennyiben valóban foghiány keletkezett, míg koronát a legtöbb esetben akkor használunk, ha a fog ugyan még menthető, de a szuvasodás már csak gyökérkezeléssel orvosolható.

 

Mi is az a fogászati híd?

Egy vagy több fog hiányzása esetén is javasolható fogászati híd behelyezése. A híd egyfajta rögzített fogpótlás, amelyet a fogorvos a foghiány melletti fogakhoz rögzít. A technika előnye az implantációhoz képest, hogy ebben az esetben nem szükséges szájsebészeti beavatkozást, illetve sinus liftet végezni, így az eljárás kevésbé kellemetlen a páciens számára, ugyanakkor a híd esztétikus módon illeszkedik a fogsorhoz. Mindemellett fontos tudni, hogy a híd felépítményének rögzítése megköveteli a szomszédos fogak lecsiszolását még abban az esetben is, ha azok egészségesek.

 

Esztétikus korona készítése

A fogászati hidakkal ellentétben koronára abban az esetben lehet szükség, amennyiben a fog szerkezetileg ép, így nem szükséges annak eltávolítása, de hagyományos töméssel nem szüntethető meg a fogszuvasodás, és gyökértömés szükséges. A foggyökér eltávolítása, illetve a gyökértömés ugyanakkor megszünteti a fog tápanyagellátását, ami hosszú távon sérülékennyé teszi a fogat, így a fogat koronával kell megvédeni.

 

Milyen esetekben lehet szükség koronára

  • Amikor szükségessé válik a gyökérkezelt fog védelme
  • Súlyosan sérült fog újbóli felépítése esetén
  • Elszíneződött fog esztétikai javítására

Korona és híd – időtálló és kényelmes megoldások

A modern fogászati technológiáknak köszönhetően mind a fogászati híd, mind pedig a korona maximálisan esztétikus végeredményt nyújt. A cirkónium-kerámia, illetve a kerámia hidak és koronák színe tökéletesen illeszkedik a meglévő fogak tónusához, valamint formájuk igazodik a száj egyéni sajátosságaihoz.

A híd felépítményét és a koronát is fogtechnikus készíti a páciens harapásának háromdimenziós lenyomata alapján, így azok használat közben kényelmes érzetet biztosítanak, valamint anyaguknak köszönhetően tartós, strapabíró megoldást jelentenek.

Szeretné megtudni, milyen fogpótlási megoldást javasolt az Ön esetében? Foglaljon időpontot fogászatunkon most!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika