Hasi ultrahangra készül? Ezeket mindenképp tartsa be előtte!

Hasi-ultrahangra-keszul-Ezeket-mindenkepp-tartsa-be-elotte-FOKEP.jpg

Számos rendellenesség és betegség végére lehet járni a hasi ultrahanggal. Ezzel az alapvetően fájdalommentes és gyors vizsgálattal a máj, az eperendszer, a hasnyálmirigy, a lép, a vesék és a mellékvesék, valamint a kismedencében elhelyezkedő férfi és női nemi szervek is feltérképezhetőek. Történik mindez oly módon, hogy a szerv lehetséges rendellenességeiről, megváltozott alakjáról és szerkezetéről kapunk részleges vagy teljes képet. Az adott szerv kóros elváltozásai mellett, kövek, ciszták, daganatok, vérgyülemek is láthatóak hasi ultrahang során.

Mikor ajánlott hasi ultrahangot végeztetni?

  • hasi és alhasi panaszok, fájdalmak estén,
  • 40 év fölött, szűrővizsgálat jelleggel, az általános egészségi állapot követésére,
  • gyakori vizelési inger, véres vizelet miatt,
  • már felfedezett cisztás elváltozások állandó kontroll alatt tartásáért,
  • régebbi daganatos megbetegedések után, ellenőrzés végett.

Hasi ultrahang előtt 6 órával tilos az étkezés

A vizsgálat előtt a páciensnek be kell tartania bizonyos dolgokat az értékelhető végeredményért, a sikeres beavatkozásért. Bár az ultrahangok többségénél nem kell óvatoskodnunk, a hasi ultrahang ez alól mégis kivétel. Ide csakis éhgyomorral és sok folyadékot fogyasztva szabad érkezni, hogy a vizsgálat eredményt is hozzon. Mivel a vizsgálatot a gyomor- és béltartalom, a gázok jelenléte zavarhatja, ezért minimum 6 óra kell elteljen az utolsó étkezés és a hasi ultrahang előtt.
Ha reggelre foglaltunk időpontot, a vacsoránk lehetőleg könnyű, zsírszegény legyen, viszont ha a késő délutáni, esti órákra időzítettük a vizsgálatot, előtte érdemes tájékozódnunk, kikérnünk orvosunk tanácsát arról, hogy napközben miket fogyaszthatunk.
Folyadékot minden esetben fontos innunk, azonban ebből sem mindegy, hogy mit. Zöld utat kapnak a szűrt gyümölcslevek, a szénsavmentes ásványvizek, tiltólistás viszont a kávé, a tea, a rostos üdítő, a tejkészítmények, hiszen ezek lehetetlenné is tehetik például az epehólyag kivizsgálását.
Azért, hogy komfortosabb legyen a vizsgálat, még otthon célszerű olyan ruhát felvenni, amiből könnyedén szabaddá tehető a hasi rész egészen a csípőig.

Magánklinikánkon a hasi ultrahang mellett egyéb ultrahangos vizsgálatok is elérhetőek. A vizsgálatok gyorsak, fájdalommentesek, megbízhatóak és bármikor megismételhetőek is. Hozzáértő, tapasztalt szakembereink várják megkeresését – tájékozódjon online a szabad rendelési időpontokról!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika