Gyermekfogászat – az első fogorvosi élmények fontosságáról

2024-04-15 by nposition
gyerek-fogaszat-budapest.jpg

Gyermekünk fogorvosnál tett első látogatása meghatározó lesz abból a szempontból, hogy felnőve mennyire válik természetessé és félelemmentessé számára a szűrővizsgálatokon, vagy akár a rutin fogászati beavatkozásokon való részvétel. Ha már kisgyermekkorban hozzászoktatjuk ahhoz, hogy fogorvoshoz menni nem egy rossz dolog, nem egy büntetés, később – valószínűleg – kevésbé fog félni a fogorvosoktól, így felnőtt korában is rendszeresebben jár majd az ajánlott vizsgálatokra.

A gyermekkorban szerzett pozitív tapasztalatokra kifejezetten nagy szükség van, ehhez pedig mind a szülők, mind pedig a szakmájukban jártas, tapasztalt és türelmes fogorvosok éppúgy hozzájárulhatnak. Magánklinikánkon nem csak felnőtt pácienseket fogadunk, hanem gyermekfogászatunk is örömmel várja a legkisebbeket. Szájhigiéniai edukáció, tejfog tömés vagy eltávolítás, barázdálás, fluoridálás, sőt, beszoktató program is elérhető színvonalas szolgáltatásaink közül.

A pozitív első élmények és azok elősegítése

  • Ne várjuk meg, ameddig fájni kezd a gyermek foga! Az első látogatás a fogorvosnál legyen kaland, fájdalommentes találkozás, amikor is barátkozhat a számára még új környezettel, helyzettel. Érdemes egy beszoktató programmal, szűrővizsgálattal kezdeni.
  • Minél korábban kezdjük a beszoktatást, annál magabiztosabban és könnyebben jár majd a fogorvoshoz. Szakemberek szerint ajánlott már kétéves kor előtt elvinnünk a gyermekfogászatra.
  • Ha túl vagyunk a beszoktatás időszakán, évi két alkalommal akkor is érdemes felkeresnünk a fogorvost, ha látszólag semmi baj a kicsi fogaival. A tejfogak gyorsan és könnyen romlanak, ezért jobb megelőzni a bajt.
  • A gyermek olyan, mint a szivacs. A szülő félelme, reakciója könnyen átragadhat rá, így ha félünk is a fogorvostól, igyekezzünk azt minél jobban leplezni előtte. A gyermek könnyen elbizonytalanodhat és megijedhet, ha azt látja rajtunk, hogy mi is feszültek, idegesek vagyunk, ha fogorvoshoz készülünk.
  • A megfelelő szakember kiválasztása kulcsfontosságú tényező abban, hogy milyenek lesznek az első fogorvosi élmények. A gyermekbarát rendelő épp annyira fontos, mint a jó fogorvos, aki érti és beszéli a gyermekek nyelvét.
  • Mielőtt ellátogatnánk a fogorvoshoz, érdemes beszélni is arról, hogy mi fog ott történni. Beszélgetéskor igyekezzünk minél jobban a pozitív dolgokra koncentrálni. Számos témába vágó mesekönyv, videó létezik, ezeket is bevethetjük, hogy minél játékosabbá váljon az egész.
  • Az rendszeres szűrés számos problémát előzhet meg, a hasznos fogorvosi tanácsok pedig a megfelelő fogápolási rutin elsajátításában segíthetnek. Szülőként is merjünk kérdezni a fogorvostól, hiszen nagyon sok hasznos tippje, javaslata lehet a számunkra.

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika