Fülgyertya – boszorkányság vagy hatékony gyógymód?

Fulgyertya2.jpg

A természetes gyógymódok ismerői bizonyosan hallottak már a fülgyertya jótékony hatásairól. Ez egy megfelelő körülmények között, az előírások betartás mellett akár otthon is elvégezhető fortély, ami segíthet a különféle fülpanaszok, légúti megbetegedések enyhítésében, sőt, még a stresszkezelésben és a relaxálásban is.

A fülgyertya egy az ókorból ránk maradt örökség

Kevesen tudják, de a fülgyertyázás nem valami ismeretlen hókuszpókusz, hanem egy az ókor óta elterjedt és alkalmazott módszer, amit Közép- és Dél-Amerikában, Indiában és Tibetben ma is rendszeresen, kúraszerűen használnak. De nem csak ott, hazánkban is elég kiterjedt követőcsoportja van a fülgyertyázásnak ahhoz, hogy széles körben ismert legyen ez a teljes mértékben fájdalommentes, de működő kezelés.

Mi mindenre jó a fülgyertya?

A fülgyertya megoldást jelenthet fül- és fejfájásra, hallójárat-gyulladásra, füldugulásra, fokozott fülzsírtermelődésre, arcüreggyulladásra, náthára. Hosszú a sor, hogy mi mindenre jó, ezek közül pedig talán a legkevésbé ismert, hogy a fülgyertya nyugtató, lazító tulajdonságai miatt segíthet még a stresszkezelésben, a relaxációban is.
Pozitív hatása természetes hatóanyagok, például illóolajok használatával növelhető. Ilyen esetben a gyertya belső felülete impregnált, vagy a jótékony hatóanyagok merítőviaszból is a gyertyára kerülhetnek. Ma már a kereskedelemben is számos fülgyertya kapható, így egyeseknél a házi patika egyik alapkelléke, azonban érdemes óvatosnak lenni! Mint ahogy már több alkalommal is felhívtuk régi és új pácienseink figyelmét, az esetleges komplikációk elkerüléséért, bármilyen fület érintő problémával fokozottan ajánlott inkább felkészült fül-orr-gégészt felkeresni.

Hogyan működik a fülgyertya?

A fülgyertyázás egyik legnagyobb előnye, hogy természetes módon segíthet akár még a tetemesebb fülzsír eltávolításában is. Vannak, akik genetikailag hajlamosabbak a fülzsír fokozott termelődésére, így nekik is ajánlott lehet a fülgyertya rendszeres használata.
A fülgyertya melege és gőze a fülzsírt megduzzasztja, képlékenyen tartja, majd az néhány napon belül, természetes módon, de legfőképpen magától, minden erőlködés nélkül kiürül. Tulajdonképpen a fülgyertya égésekor keletkező meleg és szívóhatás beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát, serkenti a véráramlást, ettől olyan hatékony.

Mire kell figyelni fülgyertyázáskor?

  • Ne felejtsük el, hogy a fül páros szerv, ezért feltétlenül szükséges a kezelések alkalmával, hogy mindkét fülön elvégezzük!
  • Fontos, hogy betartsuk a használati útmutatást, a biztonsági előírásokat, és ha egy mód van rá, soha ne egyedül, a tükör előtt kísérletezzünk vele!
  • A fülgyertyázás után lehetőleg egy napig tartsuk a fület melegen és szárazon!
  • Ne merüljünk víz alá, kerüljük a huzatot!

A fülgyertyázás sok esetben nem csak egy sima kezelés, hanem inkább egy relaxációs folyamat része, ezért igyekezzünk megteremteni az ehhez szükséges, nyugodt környezetet!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika