Fogpótlás esztétikus módon

pexels-shiny-diamond-3762453.jpg

A tökéletes mosoly megőrzése nem csak esztétikai, de egészségügyi szempontból is rendkívül fontos, azonban bizonyos esetekben már csak a fogpótlás segíthet. Lássuk, milyen helyzetben milyen fogpótlási fajta nyújthat segítséget, és mi jellemzi az egyes technikákat!

 

Fogpótlás – miért nem szabad elmulasztani?

Legyen szó bármilyen fogproblémáról, fontos, hogy még idejében fogorvoshoz forduljon az ember, így képes legyen a lehető legkisebb mértékű beavatkozással kezelni a problémát. Sok esetben előfordulhat, hogy fogpótlásra kerül a sor – nem mindegy azonban, hogy milyen esetben milyen technika javasolt.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a fogpótlás nem minden esetben jelent implantációt, még akkor sem, ha a fog eltávolításra került. Legyen szó egy vagy több fog helyreállításáról, számos olyan technika közül választhatnak a páciensek, amelyek egyszerre nyújtanak tökéletes komfortérzetet, valamint esztétikus és tartós végeredményt.

Milyen lehetőségek vannak részleges fogpótlásra?

Akár töredezett, elszíneződött vagy éppen gyökérkezelés miatt elhalt fogakról van szó, a részleges fogpótlás képes lehet visszaadni a fogak eredeti csillogását. Amennyiben a fogat még nem távolították el, azonban annak megőrzése érdekében erős védelemre van szükség, a korona lehet a legjobb megoldás. Amennyiben a fog már eltávolításra került, azonban a páciens nem akarja, vagy egészségügyi okokból nem tudja vállalni az implantációt, híddal is pótolható a foghiány.

  • Esztétikus koronák: Amennyiben egy fogon gyökérkezelést végeztek, az adott fogban lévő idegek elhalnak. Ez idővel a fog szerkezetének törékennyé válásához és a fogzománc elszíneződéséhez vezet, emiatt fontos, hogy idő előtt koronával védjük meg a fogat. A korona felhelyezése során a fogorvos lecsiszolja a fog felületét, majd a fogsorba pontosan illeszkedő cirkónium vagy fémkerámia koronát helyez a fogra.
  • Híd akár több fog pótlására: amennyiben sérülés vagy szuvasodás miatt el kellett távolítani egy vagy több fogat, híddal költséghatékony, mégis esztétikus módon pótolhatjuk azokat. A folyamat során a cirkónium vagy fémkerámia hidat a foghíj mellet elhelyezkedő fogakra illesztjük (ilyenkor azokra is korona kerül), így gyorsan helyrehozható a fogazat.

 

Kivehető fogsorok – esztétikus és tartós megoldás

Amennyiben olyan mértékű foghiányról beszélünk, hogy nincs elegendő fog a fogpótlás rögzítéséhez, és nincs lehetőség implantátum beültetésére, a kivehető fogsorok ideális megoldást jelenthetnek. A manapság elérhető kivehető fogsorok igazodnak a száj sajátosságaihoz, így azok a lehető legpontosabban illeszkednek az ínyhez, esztétikusak, és könnyen tisztíthatók.

Szeretné személyes konzultáció keretében megismerni a lehetőségeket? Jelentkezzen be fogászati magánrendelésünkre most!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika