Félelem a foghúzástól – hogyan kezelhető?

pexels-cedric-fauntleroy_edit.jpg

Meglehetősen gyakori jelenség a fogorvostól, a fogászati beavatkozásoktól, a foghúzástól való rettegés. Sokaknak már egy egyszerű fogászati kontrolltól is görcsbe rándul a gyomra, míg másoknak egyenesen fogorvos fóbiájuk van. Ők nem csak halogatják az ajánlott éves kontrollt, de olykor akkor sem fordulnak fogorvoshoz, ha már komolyabb a baj. Egy gyökérkezelés, fogtömés vagy foghúzás igazi rémálom számukra, ami sokszor szorongásos rohamokkal is együtt jár.

Esetükben sokkal többről van szó, mint annyiról, hogy nem szeretnek fogorvoshoz járni, de szerencsére tudatos „rákészüléssel” és néhány módszerrel sokat lehet javítani még ezen az állapoton is. A foghúzást vagy bármilyen más fogorvosi beavatkozást a végtelenségig elnapolni semmiképp sem ajánlott, mert ezzel nem csak súlyosbodhat az adott helyzet, de akár az egész szervezetet érintő komplikációkkal és negatív következményekkel is számolni kell.

Fogorvos fóbia – tippek, amik segíthetnek legyőzni a szorongását

  • Ha nem csak jól felkészült, tapasztalt fogorvost választ, hanem olyat, aki szimpatikus is, akivel egyszerűen szót ért, máris könnyebben fog helyet foglalni a fogorvosi székben.
  • Ha kezelés vagy foghúzás előtt szüksége van némi „ráhangolódásra”, először kérjen egy konzultációs időpontot választott fogorvosától. Így már az első találkozás alkalmával megoszthatja a félelmeit, a beavatkozással kapcsolatos rossz érzéseit, felteheti a kérdéseit és a fogorvos is felmérheti azt, hogy mennyire komoly a fogorvos fóbiája.
  • Örök igazság, hogy nincs buta kérdés, csak olyan, amit nem tettek fel. Ne szégyelljen kérdezni, ne feszengjen attól, ha valamit nem tud, nem ért, inkább kérdezzen bátran! Kérje meg a fogorvosát, hogy mondja el lépésről lépésre, hogy mi fog történni, így biztosan nem érik majd kellemetlen meglepetések.
  • Sok mindentől érezheti, hogy jó kezekben van, az egyik ilyen például az, ha a fogorvosával nyíltan mer beszélni a félelmeiről. Higgye el, a fogorvos fóbia gyakoribb jelenség, mint az elsőre gondolná, és biztosan nem is Ön az első a rendelőben, aki remegő gyomorral lépett be az ajtón.
  • Nem csak a fogorvos személye, de maga a rendelő megnyugtató légköre is oldhatja a feszültséget. Az Ezüstfény magánklinikán különösen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ne csak profi szakember, de kellemes, bizalomgerjesztő légkör is várja a pácienseket.

Foglaljon időpontot még ma!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika