Endokrinológiai szakrendelés hormonális problémákra

endok1_edit.jpg

Az endokrinológia a különböző hormonális betegségekkel foglalkozik, így a pajzsmirigy, a mallékpajzsmirigyek, az agyalapi mirigy, a mellékvese, a hasnyálmirigy, a petefészek, illetve a herék elváltozásaival kapcsolatban is érdemes endokrinológus segítségét kérni. Lássuk, mit is takar pontosan az endokrinológia, és milyen tünetek jelezhetnek hormonális problémákat!

Mi is az az endokrinológia?

Az ingerületátvivő anyagokat szabályozó idegrendszer, a külső környezetből származó anyagokkal szembeni védelmet biztosító immunrendszer, valamint a hormontermelést szabályozó endokrin rendszer együttesen segíti az emberi szervezet működését. Az endokrin rendszer a belső elválasztású mirigyek, azaz a különböző hormontermelő szervek segítségével fejtik ki működésüket, összekapcsolódva a szervezet keringési rendszerével, biztosítva a zavartalan anyagcsere-működést.

A hormonális rendszerben túl-, illetve alulműködés is megjelenhet, azaz előfordulhat, hogy túl sok vagy túl kevés hormon képződik. Ilyen módon megfigyelhető lehet a pajzsmirigy alul- vagy túlműködése, a pajzsmirigy megnagyobbodása, petefészekzavarok, impotencia, az agyalapi mirigy elégtelen működése, a mellékvese hormonális túltermelése, a mellékpajzsmirigy túl- vagy alulműködése, csontritkulás, cukorbetegség vagy más problémák, de megeshet, hogy a mirigyekben jó vagy rosszindulatú daganatok fejlődnek ki.

Figyeljen oda a tünetekre!

Amennyiben hormonális betegséget tapasztal magán, esetleg a különböző eredménytelen terápiák miatt háziorvosa gondolja úgy, hogy endokrinológiai eredetű probléma állhat a háttérben, a megfelelő kivizsgálást érdemes endokrinológussal elvégeztetni. A leggyakoribb panaszok között a fáradtság, a rendszeres álmatlanság, a székrekedés vagy éppen a hasmenés, a bőrproblémák, a nemi zavarok, a hirtelen súlyváltozás, a menstruációs zavarok olyan árulkodó tünetek lehetnek, amelyekre fontos odafigyelni.

A vizsgálat menete

A legfontosabb endokrinológiai vizsgálat a hormonszintek laboratóriumi mérése, illetve a különböző, ultrahangos képalkotó vizsgálatok, melyek során feltárhatók a különböző elváltozások, gyulladások, illetve daganatok. Az endokrinológiai vizsgálat kezdetén fontos, hogy a kezelőorvos minden szükséges információt megkapjon a páciens kórtörténetéről, tüneteiről, illetve hogy milyen gyógyszereket szed. Minden olyan korábbi zárójelentést vagy laboreredményt érdemes elhozni a vizsgálatra, amely segítheti munkájában szakorvosunkat.

Amennyiben pajzsmirigyproblémákat vagy más tüneteket észlel magán, foglaljon időpontot endokrinológusainknál online, néhány kattintással!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika