Elő a lábakkal, újra itt a strandszezon!

lab1.jpg

A benőtt köröm problémája meglehetősen sokakat érint. A háttérben egy olyan egyszerű ok áll, hogy az emberek többsége általában nem a kellő módon, vagyis helytelenül vágja a körmét. Ha egyenesre vágjuk a körmöt, akkor a köröm oldalánál levő bőr kellően vastag és ellenálló lesz a benövésekkel szemben. Azonban, ha levágjuk vagy ollóval kicsípjük ezeket a hasznos körömszéleket, a szaruréteg elvékonyodik, a körömszél pedig irritálni kezdi azt. Az irritáció rövid időn belül átcsaphat gyulladásba, ez a felülfertőzés pedig már nem csak a csukott cipők viselésében lehet zavaró, de fájdalmas is egyben.

 

Kerüljük a strandot a gyulladt, benőtt körömmel!

A strandszezon közeledtével fokozottan fontos, hogy ha benőtt köröm problémájával küzdünk, mielőbb felkeressünk egy szakorvost, aki ambuláns kisműtét keretében, sebészeti úton eltávolítja a benőtt körömrészt. Annál is inkább lényeges mielőbb ennek a fájdalmas irritációnak a végére pontot tenni, mert a gyulladt körömágy könnyen elfertőződhet, amire a strandszezonban még nagyobb az esély. A por, a medence klóros vagy a tenger sós vize semmiképp sem tesz jót még egy enyhén begyulladt körömágynak sem, ráadásul ha már a váladékozás folyamata is elindult, akkor kifejezetten kerülni kell a vizes-strandos élményeket.

 

Hogyan előzhetjük meg a körömbenövéseket?

  • Az első és legfontosabb, hogy megtanuljuk a helyes körömvágás lépéseit.
  • Körömvágó olló helyett lehetőleg körömcsipeszt használjunk inkább.
  • Tartsuk be a megfelelő lábhigiéniai előírásokat!
  • Kerüljük a túlzottan szűk cipőket, a műszálas zoknit, mert ezek eleve sem tesznek jót a lábnak!
  • Ha a legapróbb gyulladást is észrevesszük, ne piszkáljuk, szurkáljuk, mert azzal csak tovább ronthatunk a helyzeten!
  • Langyos vagy meleg vizes lábfürdővel készüljünk fel mindig a körömvágásra. Ezzel felpuhíthatjuk a köröm és bőr részeit, így könnyebbé válik a pedikűrözés.

Ha körömbenövése előrehaladt állapotban van, nem kerülheti el a sebészeti beavatkozást. Fölösleges házi praktikákkal kísérleteznie, hiszen ezekkel már csak ronthat a helyzeten. Keresse fel inkább szakembereinket, akik gondoskodnak a benőtt köröm megfelelő ellátásáról, eltávolításáról!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika