Az óvatosság nyáron sem mehet szabadságra

vacation-g6cbc90fdc_640.jpg

A nyár a felhőtlen kikapcsolódások, nyaralások, strandolások, a fesztiválozások időszaka. Ám sokszor az örömbe üröm is vegyül, mégpedig azért, mert nyaranta is könnyen megbetegszik az ember. Az év ezen időszakában sem kerülnek el senkit a vírusok, fertőzések, de olykor saját magunk vagyunk egészségügyi problémáink okozói, a testünk ellenségei. A következőkben összegyűjtöttük azokat a leggyakoribb nyári betegségeket, egészségügyi gondokat, amikkel bárki szembesülhet, például ha nem tartja be a strandok, fürdők higiéniai előírásait, vagy ha nem elég elővigyázatos pedikűrözésnél.

 

Benőtt köröm

Most, amikor a szandálok, papucsok időszakát éljük még jobban előtérbe kerültek a lábaink. Ilyenkor nagyobb gondot fordítunk a pedikűrözésre, körömfestésre is, hiszen állandóan a figyelem középpontjában vannak a lábaink, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy lábkörmeink ne legyenek ápoltak. Viszont azzal, hogy ebben a periódusban többet foglalkozunk pedikűrrel (főleg, ha azt otthoni körülmények között tesszük), megnő a benőtt köröm esélye. Sokan nincsenek tisztában a helyes körömvágás szabályaival, vagy egyszerűen csak nem foglalkoznak vele. Pedig számos gondtól kíméljük meg magunkat, ha egyenesre, és nem ívesre vágjuk a lábkörmeinket. Így elkerülhetjük a körömbenövés veszélyét, ami nem csak fájdalmas, de a gyulladás következtében, és ha az már előrehaladt állapotban van, nem ússzuk meg a sebészeti beavatkozást sem.

 

Gombás fertőzések

Nyáron az egyik legnagyobb veszélyforrást a strandok, fürdőhelyek, jelentik, mert a vizes környezet ideális közeget teremt a gombák megtelepedéséhez és elszaporodásához. Sajnos viszonylag gyakori panasz ilyenkor a hüvelygomba-fertőzés, a bőrgombásodás, azon belül pedig a lábunk van kitéve a legnagyobb veszélynek. Sajnos még a legtisztább strandokon is elkaphatunk valamilyen gombás fertőzést, ám ennek az esélyét nagyban csökkenhetjük némi elővigyázatossággal, odafigyeléssel. Például célszerű a nedves fürdőruhát a lehető leggyorsabban szárazra cserélni, vagy ha huzamosabb időn át tartózkodunk víz közelben, érdemes egy bikinivel többet betennünk, így bármikor lecserélhetjük a vizes fürdőruhát. Hazaérve az első dolgunk egy alapos zuhanyzás legyen.
A strand „közös” helyiségeiben (illemhely, öltöző, zuhanyzó, szauna stb.) viseljünk mindig papucsot és egy nagyon fontos alapszabály, hogy minél gyakrabban mossunk jó alaposan kezet a felhőtlen strandolós pillanatok közepette is.

 

Gyomorrontás, hasmenés

Szinte kivétel nélkül mindenkinek vannak kellemetlen nyári hasmenéses élményei. Vagy egy strandos tejfölös lángostól, vagy nem megfelelően tárolt, hűtött italoktól. Ha nem akarjuk, hogy a nyaralást tönkretegye egy gyomorrontás, bárhol is legyünk, jobb kerülni a gyorsan romló, nem hőkezelt ételeket, a félkész árukat, valamint minden olyan ételt, amire tudjuk, hogy érzékenyen reagálhatunk. Mivel a meleg alapvetően megviseli az egész szervezetet, ez alól nem kivétel az emésztőrendszer sem, így érdemes tudatosan étkezni a nyári, kánikulai hónapok alatt is. Jobb nem mindent megenni, amit a szemünk megkíván!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika