Az öregségi szemölcs és amit tudni kell róla

pexels-anna-shvets-5231282.jpg

Bőrgyógyászat magánrendelésünket vírusos eredetű bőrfertőzéssel, vagyis közismertebb nevén szemölccsel gyakran keresik fel a páciensek. Általában célzott kezeléssel eltüntethető a legtöbb ilyen bőrelváltozás, azonban sokszor célravezetőbb a szemölcs eltávolítása. A szemölcs eltávolításról minden esetben a bőrgyógyász dönt; döntésben közrejátszik többek között a szemölcs típusa, elhelyezkedése, illetve az is, hogy okoz-e panaszokat, esetleg mennyire zavaró esztétikai szempontból a beteg számára.

Az ártalmatlan, de gyanús szemölcsöket is fontos kivizsgáltatni, kezelésnek alávetni vagy ha szükséges a szemölcs eltávolítás is fájdalommentes megoldása lehet a bőrelváltozás eltüntetésének.

 

Veszélytelen, de olykor okozhat kellemetlenségeket

A kor előrehaladtával sokaknál jelenik meg öregségi szemölcs, amit szaknyelven keratosis seborrhoicának hívnak. Ez az általában veszélytelen bőrelváltozás főképp esztétikailag zavaró, azonban gyakran azért is keresik fel a páciensek a bőrgyógyászukat, mert az öregségi szemölcs el kezd viszketni, vagy olyan helyen van, ahol folyton dörzsölésnek, irritációnak van kitéve. Mivel mindez sem anyajegynek, sem szemölcsnek nem tesz jót, ezért ebben az esetben is ajánlott mielőbb megmutatni egy szakembernek az öregségi szemölcsöt is.

Bár az öregségi szemölcs elnevezése arra utal, hogy ez csak a szépkorúaknál jelentkezhet, a helyzet az, hogy mivel főleg genetikai hajlam miatt alakulhat ki, ezért olykor már a 30-40 éves korosztály is találkozhat vele. Az öregségi szemölcsnek jellegzetes, általában fekete, barna színe van, de gyakorta megegyezik a bőr színével is. Felületét tekintve lehet hámló vagy érdes, formája lehet kerek vagy ovális, és leggyakrabban a törzsön, az arcon vagy a fejtetőn jelentkezik.

 

Milyen módon tüntethető el az öregségi szemölcs?


Mint ahogy a többi szemölcstípus esetében sem ajánlott házi módszerekkel kísérletezni, ennél sem szabad „beavatkozni”, mert úgy könnyen elfertőződhet, fájdalmat okozhat. Ne vakargassuk, ne piszkáljuk, ne dörzsöljük! Mutassuk meg inkább egy szakembernek, aki vizsgálat után majd eldönti, hogy milyen módszerrel történjen a szemölcs eltávolítása!

Szeretne biztosra menni? Jelentkezzen be mielőbb bőrgyógyászat magánrendelésünkre és nézesse meg a szemölcseit!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika